Door: Desiree G.E. van Toor

Wat staat ons in 2021 te wachten, Jupiter conjunct Saturnus 0 graden Waterman

Nu we het einde van het zware en intense jaar 2020 bereikt hebben, beginnen we ons langzaam af te vragen wat 2021 ons brengt. Om de toon te zetten moet ik terug naar 12 januari 2020, waar we de intense conjunctie hadden van Pluto en Saturnus. De aanloop op deze planetenstand was al in oktober 2019 te voelen toen we wereldwijd de collectieve onvrede zagen die zich manifesteerde in demonstraties over de hele wereld. Na drie maanden onrust brak dan een periode van ongeveer drie maanden van absolute rust uit, toen we wereldwijd in een lockdown kwamen door het Covid-19. We werden dan ook geconfronteerd met iets wat zich nog nooit op zo een grote schaal voor gedaan had. De paniek brak dan ook behoorlijk uit in de maanden februari maart 2020. De laatste keer dat we deze planetenstand hadden, was dan ook in het jaar 1530 toen de protestantse revolutie uitbrak. We mogen dan ook aannemen dat het jaar 2020 volop in onze geschiedenisboeken vermeld zal worden voor de volgende generaties.
Begin 2020 heb ik al gezegd dat onze wereld, zoals dat wij de wereld kenden aan het einde van het jaar 2020, nooit meer hetzelfde zal zijn.
Op persoonlijk niveau werden we dan ook adhoc bewust van onze kwetsbaarheid en werden we in no-time in de 5e dimensie gezet waar we ons volledig emotioneel moesten loskoppelen doordat we niet meer vanzelfsprekend onze dierbaren konden bezoeken.
Het jaar 2020 was dan ook voor velen een behoorlijke eyeopener en we moesten een beroep doen op onze eigen creativiteit om met mensen in contact te blijven.
Met dichtgeknepen ogen kijken we dan ook naar 2021, ons afvragend wat het jaar 2021 zal brengen.

Om te beginnen starten we op de winterzonnewende met een spectaculaire verbinding tussen Saturnus en Jupiter op 0 graden Waterman. Mogelijk dat je vanaf 21 december veel meer nieuwe ideeën hebt hoe jij je leven vorm wenst te geven en de energieën door je aderen voelt stromen om aan een nieuw leven te beginnen.
Velen zullen de energieën als een duw vooruit ervaren, wat zeer verlichtend werkt na de zware energieën van 2020. Deze hele bijzondere planetenstand die ook van oudsher de Ster van Bethlehem genoemd wordt, luidt als het ware een nieuw tijdperk in en zal de aankomende 20 jaar cruciaal zijn in je leven.
Ik zou je bijna willen adviseren om je de gordels om te doen? want de energieën zullen zich gaan versnellen. Niet alleen als we kijken naar de planetenstanden die een enorme invloed op de mensen hebben, maar ook het astronomische aspect dat onze aarde in december door een fotonenbelt heen gaat en er waanzinnig veel kosmische energieën naar de aarde komen. 2021 zal dan ook in het teken staan van vele nieuwe ideeën, gedachten en communicatie in al zijn vormen. Ons bewustzijn zal dan ook volledig veranderen, er zullen nieuwe onderwijsstelsels ontstaan en de (geestelijke) gezondheidzorg zal ook met een aantal opmerkelijke veranderingen komen. Zo zal het gender, autisme, online lesgeven en lessen volgen meer en meer geaccepteerd worden als iets “normaals”.
Kortgezegd maken wij nu een soort kwantumsprong in de evolutie naar een hoger bewustzijn.
Maar met een hoger bewustzijn zullen we ook zaken niet meer zo snel accepteren. We kunnen dan ook in heel 2021 nogal wat rebelse energieën verwachten, zowel op collectief niveau als op persoonlijk niveau.
Vanaf mei kunnen we dan een complete shift zien in de gevoeligheid van mensen als Jupiter het teken Vissen in gaat. We kunnen grote golven van hoog sensitiviteit en vooral telepathische vermogens verwachten. Schrik niet van jezelf als je in één keer dingen gaat zien en waarnemen waarvan je tot voor kort het bestaan niet kende. Of dat je in één keer de behoefte voelt om te schrijven en je gedachten te kanaliseren.
Met zekerheid kan gezegd worden dat waar we in 2020, waar Jupiter in het teken Steenbok in zijn val (lees op slot) zat, menig één keer onze hoop en vertrouwen verloren, in 2021 de energieën volledig tegenovergesteld zullen zijn. En we echt magische dingen kunnen verwachten mits we ons niet meer naar beneden laten trekken door negatieve mensen en situaties.
Nog een dingetje: Mars maakt over heel 2021 een aantal opmerkelijke aspecten met Uranus en Saturnus. Zoals ik al eerder beschreef, krijgen we dus naast de hoog spirituele en magische aspecten van Jupiter in Waterman en Vissen, te maken met serieuze rebelse en confronterende energieën die met name in maart 2021 en november 2021 zullen gaan pieken.
Kort gezegd zullen we te maken krijgen met hele dualistische energieën. Het hangt ervan af in welke energie je gaat zitten, de 5e dimensie waar vertrouwen, hoop en liefde zich door Jupiter in Waterman en Vissen manifesteert, of in de 3e dimensie waar jij in de oorlogstand staat om iedere confrontatie aan te gaan of je mee te laten trekken door de negativiteit van een ander.

Het advies voor 2021 is: zet alle negatieve energieën van boosheid, frustratie en machteloosheid om in een productieve energie en vecht voor je eigen hoogste manifestatie.  Let op: op het moment dat we in negatieve gedachten en patronen vast zitten, zal zich jouw angst snel manifesteren. Zodra je in de energieën van wensen en dromen gaat zitten, zal zich dit ook razendsnel manifesteren. Dus blijf positief ?.

Al met al hebben we 2020 ervaren als stilstand en zal 2021 met name na het eerste kwartaal van 2021 in het teken van vooruitgang staan.  Met de snelle energieën van 2021 kunnen we de draad snel kwijtraken. De kans is aanwezig dat het zenuwstelsel wat overbelast kan raken. Het is daarom heel belangrijk om zoveel mogelijk in de natuur te zijn en te aarden.

Voor het boeken van een persoonlijk jaarhoroscoop kijk op www.paraholon.nl

Astrologische nieuwjaarsborrel op 30 December om 19:30 uur: meld je nu aan!

Bekijk ook de Youtube video:

 

Auteur: Desiree G.E. van Toor
               Metafysisch Astroloog

 

 

Copyright ©Paraholon WTC 2008-2020