Deelnemersreglement Spiritueel Alternatief

Deelname 1 dag
Het is niet mogelijk om slechts 1 dag deel te nemen, deelname aan Spiritueel Alternatief is voor het gehele weekend. Voor de bezoekers van de beurs is het niet mooi als er lege kramen aanwezig zijn in de beurshal.
Uitzondering: Het is mogelijk om je beursdeelname met iemand te delen. Je zoekt dan zelf iemand die de andere dag van jou over neemt en regelt de facturatie onderling. Laat dit bij je inschrijving altijd aan de beursorganisatie weten. Het is niet toegestaan 1 dag een lege kraam of alleen flyers achter te laten.

Stand delen
Het is niet toegestaan een stand te delen zonder hiervoor toestemming te vragen bij de beursorganisatie.

Wierook, salie en kaarsen
Wierook en salie mogen alleen gebrand worden voor opening van de beurs voor publiek. Deze moeten om 09:45 gedoofd worden.
Uitzondering: 
het (KORT!) gebruik van wierook en salie tijdens een consult, bijvoorbeeld tijdens smudgen. Het is niet toegestaan dit tijdens het gehele consult te laten branden. Mochten wij klachten ontvangen van bezoekers of andere standhouders, dan vragen we je met jouw klant naar het terras te lopen om te smudgen of de wierook te doven. Vanwege de brandveiligheid is het verboden om gebruik te maken van echte kaarsen. Gebruik in plaats hiervan kaarsen op batterijen.

Combi stand
Een combi stand is een stand waarbij een combinatie van verkoop en consult is toegestaan. Let op, verkoop mag hier maximaal 50% van het kraamoppervlakte zijn.

Tarieven consulten
Wij verzoeken je vriendelijk de (eventueel gehanteerde) prijzen en duur van consulten duidelijk te vermelden op jouw stand(s) om misverstanden met bezoekers te voorkomen. Het moet voor de bezoeker voor zij het consult starten duidelijk zijn welke prijs zij moeten betalen.

Deelnemerskaarten
Voor de door jou gereserveerde deelnemers krijg je polsbandjes. Dit polsbandje dien je het hele weekend zichtbaar te dragen. Alleen met dit polsbandje heb je entree tot de beurshal. Het is niet toegestaan het polsbandje los in een broekzak of telefoonhoesje bij je te hebben. Vind je het vervelend om het polsbandje om je pols te dragen, bevestig deze dan zichtbaar aan je kleding, bijvoorbeeld een riem lus. De polsbandjes ontvang je bij binnenkomst op vrijdag tijdens de opbouw of op zaterdagochtend via P3. Over het dragen van de polsbandjes gaan we niet in discussie. 

Deelnemersingang
De deelnemersingang voor standhouders van Spiritueel Alternatief is te vinden op laad- en losterrein P3. Deze is beide dagen geopend tot 09:45.
Het rolluik sluit om 09:45 uur. Kom je later dan 09:45 uur aan dan is het niet mogelijk om via P3 de beurshal te betreden. Daarnaast kan je vanaf 09:00 uur ook gebruik maken van de hoofdingang van De Broodfabriek aan de Volmerlaan. Let op: je kan alleen met je polsbandje via de hoofdingang naar binnen. 

Gezien wij de veiligheid van onze gasten en producten hoog in het vaandel hebben staan, willen wij betere controle hebben op wie er in- en uitlopen. Meld je dus bij binnenkomst bij de deelnemersingang en ontvang direct de gereserveerde polsbandjes. Zorg er wel voor dat je vooraf het juiste aantal hebt gereserveerd. Het is niet mogelijk om bij binnenkomst nog extra polsbandjes te reserveren. Daarnaast wordt er streng op gecontroleerd bij de kaartcontrole. Het polsbandje dien je als standhouder het hele weekend om de pols te dragen, het is niet toegestaan deze los in de broekzak of telefoonhoes te hebben. Wij vragen je het polsbandje om te doen vóórdat je op zaterdag en/of aan komt, niet pas in je stand.
Let op: iedereen wordt gecontroleerd. Of je een vaste standhouder bent, nieuw of beroemd:  wij zijn allemaal gelijk!

Flyers, banners en het aanspreken van bezoekers
Rondom en in De Broodfabriek is het niet toegestaan om flyers te verspreiden. Flyers uitgeven is uitsluitend toegestaan van achter jouw eigen standplaats. Er is een flyertafel aanwezig op een centrale plek, dit is de plek waar je jouw flyers mag plaatsen.

Eventuele roll-up banners, posters en andere reclame-uitingen dienen uitsluitend achter/in jouw stand geplaatst te worden. Mocht je de banner naast je stand willen plaatsen, overleg dit dan altijd met jouw buren. Het is niet toegestaan gangpaden te blokkeren.

Het is ten strengste verboden om vanuit gangpaden bezoekers aan te spreken, ongeacht de dienst/artikelen welke aangeboden worden. Mochten wij merken dat dit toch gebeurt, zijn wij genoodzaakt je te verwijderen van de beurs.

Daarnaast is het ook niet toegestaan om flyers en/of posters op muren, palen, standbouw etc te plakken.

Overlast in de beurshal
Het is niet toegestaan om muziek af te spelen in de beurshal of op eniger ander wijze overlast te veroorzaken voor mede-standhouders.

Nooduitgangen, brandslangen en gangpaden
Nooduitgangen, brandslangen en gangpaden dienen ten alle tijden vrij gehouden te worden.

Aankleden standplaatsen
De afmeting van de stands zijn 3m x 1m. Alle stands zijn overkapt met rode luifeltjes en zijn verlicht met vier tot zes gloeilampen. Het is niet toegestaan om voorwerpen aan de kabel van de prikverlichting te hangen. Indien je iets aan de stand wenst te bevestigen, dient dit met zelf meegebrachte klemmen te gebeuren. Gebruik van nietjes, spijkertjes, (duck)tape, plakband etc. is niet toegestaan. Bekijk hier de afmetingen van de stand. Het is niet toegestaan banners, posters, flyers en dergelijke op te hangen op de muren en pilaren van De Broodfabriek. Gebeurt dit wel dan zal dit per direct verwijderd en in beslag genomen worden. Beschadigingen aan eigendommen van De Broodfabriek worden doorberekend.

Je dient zelf een (tafel)kleed voor jouw stand mee te nemen om de stand aan te kleden. Het creëren van een eigen ruimte (door middel van het afschermen van de zijkanten en achterkant van de stand) is toegestaan, mits dit niet de doorloop van jouw collega-exposanten blokkeert. Het is niet toegestaan de stand aan alle zijden volledig af te sluiten, tenzij het doorschijnende stof betreft.

Verplaatsen van kramen
Het is ten strengste verboden om zelf kramen te verplaatsen, dit vanwege veiligheid. Wil je iets aangepast hebben? Overleg dit eerst met de beursorganisatie.

Open vloeroppervlakte
Het is niet toegestaan om enkel een (behandel)tafel te plaatsen op open vloeroppervlakte. Het gebruik van een partytent is toegestaan tot een afmeting van 3×3 m². Partytenten groter dan deze afmeting zijn helaas niet toegestaan.

Uitbouwen en extra ruimte naast de stand
Het is nadrukkelijk niet toegestaan om jouw stand naar de voorkant of zijkant uit te bouwen. Het is niet toegestaan om de ruimte tussen jouw stand en die van de buren vol te bouwen, tenzij je dit afspreekt met je buren. Hier zal tijdens de opbouw op toegezien worden. Mocht je uit willen bouwen, dan kan je hier op voorhand extra m² voor bijboeken zodat wij hier rekening mee kunnen houden op de plattegrond. Een banner plaatsen tussen jouw stand en die van de buren mag alleen in overleg met je buren. Een extra plank om de kraam te verbreden mag alleen geplaatst worden achter de kraam. Het is ten strengste verboden om voorwerpen te plaatsen in de gangpaden. Volg de aanwijzingen van de beursorganisatie ten alle tijden op.

Elektra
Indien je een waterkoker wil gebruiken dan dien je hiervoor een 3000W stroompunt aan te vragen. Een waterkoker gebruikt namelijk meer stroom dan een 1000W stroompunt, waardoor er kortsluiting kan ontstaan. Het is niet toegestaan een stroompunt te delen met collega standhouders.

Opslag
Mits afgedekt mag je van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag jouw spullen laten staan. Echter, De Broodfabriek is niet aansprakelijk voor diefstal of beschadiging voor, tijdens of na de beurs. We raden je aan om zelf een verzekering af te sluiten.

Huisdieren
Het is ten strengste verboden huisdieren in de hal mee te nemen, met uitzondering van geleidehonden.

Te laat, ziekte of niet komen opdagen
De beurs begint beide dagen om 10:00 uur. Mochten wij merken dat je (zonder bericht) er niet bent, dan vragen wij aan je buren om de stand op te vullen en ben je de stand kwijt. Om dit te voorkomen, laat ons tijdig weten waarom je er (nog) niet bent. Als je het gehele weekend verhinderd bent zonder berichtgeving, is deelname voor een volgende beurs uitgesloten. Tevens ontvang je dan een annuleringsfactuur van 200% van je oorspronkelijke factuur. Let op: annuleren kort voor de beurs bedraagt 100% annuleringskosten. Meer informatie over annuleringskosten lees je hier. 

Tot slot
Bovenstaande huisregels van De Broodfabriek dragen bij aan een positieve beleving onder collega-standhouders, bezoekers en organisatie. Ons verzoek om deze huisregels na te leven tijdens het beursweekend. Aanwijzingen van medewerkers of de daarvoor bevoegde personen, die verband houden met bovenstaande huisregels, dienen binnen De Broodfabriek en in de directe omgeving ten alle tijden stipt opgevolgd te worden.

Bij wangedrag naar collega standhouders, bezoekers of medewerkers van De Broodfabriek of het niet naleven van bovenstaande huisregels, zal per omgaande uitsluiting volgen voor verder deelname aan beurzen/evenementen van De Broodfabriek.
Mocht je in je omgeving iets opvallen, laat het de organisatie weten. De organisator is te bereiken via mail: spiritueel@de-broodfabriek.nl of via de beurstelefoon. Dit telefoonnummer wordt in aanloop naar de beurs aan de deelnemende standhouders gecommuniceerd.

Wij vertrouwen op je begrip en medewerking en kijken weer uit naar een mooi liefdevol spiritueel weekend!

Namasté