Door: Desiree van de Witte Wolf

 

Klik hier naast helderproeven ook voor helderzienheldervoelen, helderweten, helderhoren en helderruiken.

Hoe geeft helderproeven zich vorm? Dat verdeel ik hieronder door het gebruik van verschillende kopjes.

Wat is helderproeven?

Helderproeven betekent dat jouw smaakzintuig versterkt is. Je proeft extra dingen. Velen denken dat helderproeven wordt geactiveerd als je iets (bijna) eet of drinkt, maar grover kun je ook zeggen dat helderproeven een gave is dat zich via jouw mond uit. Hiermee bedoel ik niet dat je je verspreekt, maar dat je iets plots proeft of denkt te proeven via je mond. Ik benadruk ‘denkt te proeven’, omdat de smaak niet daadwerkelijk hoeft te zijn in je mond, maar het ook zo kan lijken. Dit is zolang jij maar begrijpt dat jouw gave je iets wil vertellen.

Vragen proeven

Gaves moeten vaak getriggerd worden. Proeven wordt vaak geactiveerd als je je iets afvraagt. Als je je afvraagt waaraan iemand overleden is, kun je bijvoorbeeld bloed proeven in je mond. Dit alleen als dit ook het antwoord is op je vraag of deel van het antwoord.

Wat ook mogelijk is, is dat er al een smaak in je mond aanwezig is, omdat je bijvoorbeeld eet en dit je trigger is om iets door te krijgen via je gaves. Je was bijvoorbeeld in gedachte verzonken over een vraagstuk dat je had. Je eet vervolgens geheel intuïtief een tomaat omdat je lichaam je vertelt dat je daar trek in hebt en prompt weet je je antwoord. De laatste keer dat je tomaat at, was namelijk het moment waaraan je herinnerd moest worden.

Toekomst en verleden proeven

De vorige alinea geldt ook als het gaat om iets willen weten over je vorige levens, verleden of toekomst. Je stelt jezelf een vraag en de smaak die je vervolgens krijgt, probeert je iets te vertellen. Ook bij deze drie onderdelen kan het andersom werken. Je proeft een bekende smaak of je proeft uit het niets een smaak en herinnert je iets over je verleden of weet iets over de toekomst. Vaak als je iets proeft dat een connectie heeft met de toekomst, begrijp je dit in het begin van helderproeven pas later. Zo kun je bijvoorbeeld opeens water proeven en dagen later in het water vallen. Dan was het een waarschuwing. Het kan ook een teken zijn van een zwemuitje. Maar het ligt er net aan waar jij onderbewust behoefte aan hebt om informatie over te krijgen.

Liefs,

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een wekelijks rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.