Door: Desiree van de Witte Wolf

Het kan voorkomen dat je gevoelens va een ander over neemt door de werking en wisselwerking van energieënmate van hooggevoeligheid en intensiteit van prikkels.

Prikkels
Overal zijn prikkels. Deze dragen allemaal verschillende verhalen mee: van het verdriet dat iemand meedraagt, tot het bewegen van een boom. De mate van aandacht die erheen gaat heeft te maken met hoe plotseling iets gebeurt. Hoe erger of diepgaander hetgeen is dat gebeurd, hoe meer het bij ons blijft. Deze prikkels wegen dan voor iemand zwaarder.

Hooggevoeligheid/ heldervoelendheid en energieën
Je hebt een dunner energetisch schild als je hooggevoelig bent. Prikkels komen daardoor meer binnen; de bewegende boom valt dan veel meer op. Iemand die een sterk gevoel heeft (en dit is helaas vaak bij negatieve gevoelens), ‘stoot’ veel prikkels af. Ookal houden sommige mensen houden deze sterke gevoelens wel eens voor zich, maar dan zijn de prikkels er alsnog. Iemand die hooggevoelig is, krijgt dit dan binnen en kan te maken krijgen met overprikkeldheid. En een heldervoelend persoon kan het gevoel zelfs over nemen. Het herkennen wordt nu dan lastiger en het kan voelen als je eigen gevoel, vooral omdat je geen aanleiding voor het gevoel ziet: je ziet niet iemand tegen je schreeuwen, je kijkt geen zielige film en alles om je heen is neutraal of normaal. Hoe weet je dan welke gevoelens van jou zijn en welke niet? Bewust worden is soms al genoeg om te zorgen dat die overtollige gevoelens verdwijnen.

Het herkennen van heldervoelendheid
Hierboven is de werking van heldervoelendheid beschreven. Nu zal ik wat tips geven om te herkennen dat je een gevoel hebt dat niet van jou is:
– als je een gevoel krijgt dat eigenlijk niet bij je past en wat je niet vaak hebt;
– gevoelens die plotseling komen en eigenlijk ook niet te herleiden zijn aan oorzaken;
– een gevoel dat duidelijk weer verdwijnt als sneeuw voor de zon.
– een (plots) gevoel dat verschijnt vlak nadat je contact hebt gehad of gelegd met een ander;

Bonustip
Het gaat eigenlijk nog verder dan de standaard gevoelens. Het kan zelfs door stromen naar bepaalde gedragingen of opvattingen. Denk aan jezelf opeens heel lelijk vinden terwijl je hier normaal geen last van hebt of opeens stotteren terwijl je dit normaal gesproken nooit doet.

Lees hier nog een andere tip in videovorm:

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.