Door: Desiree van de Witte Wolf

Met iedereen met wie je ooit in dit leven hebt gesproken, of die je gekend hebt in een vorig leven, ben je verbonden. Dit wordt ook wel een energetisch koord of energiekoord genoemd: iedereen zit hier vol mee! Dit brengt vaker dan je denkt mooie momenten of juist hardnekkige problemen met zich mee dan je denkt.

Een energetisch koord: wat is dat precies?
Om verschillende redenen kan je een energetisch koord met verschillende mensen hebben. Jouw energie en de energie van de ander reist op en neer via dit energiekoord. Dit kan ook éénrichtingsverkeer zijn: bijvoorbeeld alleen vanaf de andere persoon naar jou. Je kan energetische koorden hebben met allerlei mensen om allerlei redenen. Een kleine opsomming van verschillende redenen waarom je een energiekoord kan hebben met iemand:

– Een energetisch koord met iemand met wie je elke dag contact hebt;
– Een energetisch koord met iemand aan wie jij denkt;
– Een energetisch koord met iemand die aan jou denkt;
– Een energetisch koord met iemand die je niet meer spreekt maar waar je vroeger een sterke band mee gehad hebt;
– Een energetisch koord met iemand die niet meer leeft, omdat er een entiteit bij je is;
– Het is zelfs mogelijk om een energetisch koord te hebben met iemand die je in een vorig leven gekend hebt, maar die je nu (nog) niet kent. Heb je ooit een bepaalde aantrekkingskracht tot iemand gevoeld, of iemand gemist die je helemaal niet kent?

Het energiekoord is sterker naarmate de negatieve of juist positieve band sterker is. Bijvoorbeeld: als iemand jou beledigd heeft, of iets heeft gedaan wat jou tegen staat. Je kan daar dan heel erg mee zitten, zo erg zelfs dat je lichaam hier op kan reageren. Vaak is het daarom ook zo dat je lichamelijke klachten kan krijgen als er iemand anders boos op jou is. Dit komt door het sterke verband wat je met die persoon hebt. Maar dit hoeft niet alleen negatief te zijn! Bijvoorbeeld hoe goed het kan voelen als je met iemand af spreekt of bij die persoon bent. Je bent dan weer helemaal opgeladen!

Er is geen energetische verbinding meer, maar de energie laat een merkteken achter
Het kan ook zo zijn dat er geen energetisch koord meer is tussen jou en een ander persoon omdat deze overleden is, maar dat je nog wel het effect van de gereisde energie kan ervaren. Dit is een grijs gebied van energiekoorden. Hierbij kan je denken aan een ervaring in het verleden met iemand, waarbij de energie van die persoon is blijven hangen bij je. Misschien ben je die ervaring al vergeten en denken zowel jij als de andere persoon er nooit meer aan, of is diegene misschien zelfs overleden. Dan nog kan het zo zijn dat die aanvaring en de persoon een merkteken hebben achtergelaten op jouw lichaam. Je kan in de volgende kopjes lezen hoe zich dat uit.

Een energetisch koord met een negatieve uitwerking
Je voelt een energetisch koord het snelste op het moment dat deze een negatieve uitwerking heeft op je. Het is nou eenmaal zo dat negativiteit sneller opvalt dan positiviteit. Als je ruzie hebt gehad met iemand of iemand intimideerde of kleineerde je, of was jaloers op je en jij hebt hier last van, dan is dit een voorbeeld van een negatieve uitwerking. Als er bijvoorbeeld iemand jaloers is op jou omdat jij goed kan zingen, dan kan jij daar pijn in je keel van krijgen. De energie reist op zo’n moment langs jullie energetisch koord naar jou. Of als iemand jou wil kleineren, dan ga jij daar van stotteren. Dit zijn voorbeelden van een negatieve uitwerking. Hier kan je meer lezen over verbanden tussen het bewustzijn (vaak lichamelijk) en onderbewustzijn.

Het hoeft niet zo te zijn dat alles uit kwade zin is. Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat iemand met wie jij een goede band hebt stottert, en dat jij dan ook ineens gaat stotteren. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je heldervoelend bent en de energie makkelijk kan reizen omdat je ook nog een dun energetisch schild hebt.

Maar het hoeft zoals je hierboven al kon lezen niet altijd zo te zijn dat iemand nog leeft om toch een energetische uitwerking op je te hebben. Het is zelfs mogelijk dat de entiteit niet eens meer bij je is. Op het moment dat jullie nog energetisch verbonden waren kan de gereisde energie al een effect op je lichaam achtergelaten hebben. Deze energie reisde toen naar jou en jij kon die op dat moment niet los laten. Dat kan zich vervolgens precies op dezelfde manier uiten op je lichaam of gedachtes als wanneer je nog wel in verbinding zou staan met deze persoon. Daardoor is het vaak lastig om te bepalen of er op dit moment iemand negatief met je bezig is, of omdat dit iemand uit je verleden is en of dit de reden is dat je met negatieve energie rond loopt.

Een energetisch koord met een positieve uitwerking
Eem positieve uitwerking valt vaak minder op, maar is daarom niet belangrijk! Ook is het vooral heel leuk om deze uitwerking te beseffen. Het overnemen van trekjes en uitspraken van een ander hoeft dus niet alleen negatief te zijn, maar dit kan ook op een positieve manier zijn. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het overnemen van sterk gedrag waardoor je sterker in je schoenen staat door diegene. Dat komt niet alleen maar doordat die persoon positieve dingen tegen je zei, maar ook omdat je gedrag (onbewust) over neemt.

Het herkennen en loslaten van energiekoorden
Op de volgende manieren kan je energetische koorden herkennen:
– Het steeds denken aan iemand in positieve of negatieve zin en geen idee hebben waarom;
– Het hebben van (chronische) klachten en dit niet kunnen plaatsen. Deze klachten kan je in breedste zin van het woord nemen: lichamelijk, maar ook geestelijk. Je merkt dan ook vaak dat deze verergeren als je bij bepaalde personen bent;
– Het veranderen van je gedrag als je bij specifieke mensen bent.

Herkenning is het allerbelangrijkste! Op het moment dat je er bewust van bent wordt het vaak al vele malen beter. Op dat moment  ben je namelijk al halverwege  van het breken met/loslaten van een negatief persoon. Dat is tenminste zo als je van je klachten af wil komen en daarom met een negatief persoon wil breken. Je hoeft dan alleen nog maar energetisch te breken. Hoe doe je dat? Wees eigenwijzer en hardnekkiger dan de ander en visualiseer dat je de ander los laat! Het kan zijn dat je hier hulp bij nodig hebt omdat je niet goed weet hoe je dit moet doen, of omdat je niet genoeg vertrouwen hebt in jezelf. Het kan ook zo zijn dat de ander ook hulp heeft van buitenaf, bijvoorbeeld om zijn negativiteit te vergroten. Het kan soms zo zijn dat je hier zelf niet tegenop kan. Hier kan je meer lezen over het herkennen van negatieve energie. Vraag een intake aan als je twijfelt of je hier last van hebt of je hulp nodig hebt.

 

Bekijk hier een video met een korte tip over hoe je kan herkennen dat je een gevoel of klacht van een ander hebt:

Liefs,Witte wolf

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een maandelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.