Door: Desiree van de Witte Wolf

Als je aan een dromenvanger denkt dan denk je vaak aan het onderscheppen van dromen en dan in het speciaal vervelende dromen. Vaak wordt de verbinding gelegd met de oude Indianen , waarschijnlijk  vanwege het gebruik van veren en tijdens rituelen. Tegenwoordig worden dromenvangers vaak gebruikt voor de sier of voor kleine kinderen. Kinderen die bang zijn voor het zien van “monsters” of andere enge wezens of dingen krijgen ’s nachts soms een dromenvanger. Deze kinderen wordt dan vertelt dat een dromenvanger deze monsters of enge dingen tegenhoudt.

Hoe werkt het: je bewustzijn en onderbewustzijn
De gedachte is dat een dromenvanger je dromen opvangt. Dromen doe je via je onderbewustzijn. De dromenvanger speelt dus op je onderbewustzijn in. Zomaar een droom opvangen kan een dromenvanger niet. De reden dat je droomt is namelijk onder andere omdat jouw gidsen of omgeving je, al dan niet bewust, iets willen vertellen.

Zomaar een droom opvangen gebeurt dus niet. Wat er wél gebeurt: je gebruikt de dromenvanger om je beter te voelen. Je gelooft in de dromenvanger! Je geeft dus eigenlijk een  opdracht aan je onderbewustzijn. Vaak is het zo dat jij iets wil, maar dat je onderbewustzijn niet weet hoe je daarbij geholpen kan worden. Op het moment dat jij door middel van een dromenvanger de boodschap geeft dat je rustiger wil dromen, dan is dat duidelijk. Een andere uitleg hiervan is dat je datgene wat je wil gevisualiseerd hebt en daar kan je onderbewustzijn wat mee.

Uitzonderingen met betrekking tot dromenvangers
Er zijn natuurlijk uitzonderingen op wat hierboven beschreven is. Bijvoorbeeld als je positieve of negatieve energie hebt verbonden aan een dromenvanger. Je kan deze dan cadeau geven/krijgen. Op het moment dat je spreekt over positieve energie dan is een voorbeeld hiervan het maken van een talisman. Meer over het verbinden van negatieve energie kan je zien in dit filmpje:

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.