Door: Desiree van de Witte Wolf

Vandaag wil ik graag iets uitleggen over problemen met het gewicht bij hoog sensitieve mensen.

Waarom zijn sensitieve mensen vatbaarder voor problemen met het gewicht?
Waarom licht ik de groep sensitieve mensen uit? Dit doe ik omdat deze groep vaak de levensles heeft om om te leren gaan met energieën. Je krijgt steeds leersituaties toegegooid, zodat je leert om om gaan met energieën. Als je hier niet bewust van wordt, worden de situaties waar jij iets van of door moet leren duidelijker. Intenser. Eén van de manieren om jou een situatie duidelijk te maken, is door je een vervelende kwaal te geven. Deze móet je dan namelijk wel oplossen. Gewicht is een onderwerp waar veel mensen mee zitten of een zwakke plek op hebben door aanleg. Deze “kwaal” wordt dan gepakt omdat het vervelend genoeg is.

Hoe ontstaan deze problemen door hoogsensitiviteit?
Als aller eerste wil ik uiteraard erop wijzen dat sommige kwalen puur van nuchtere aard en medisch zijn. Maar er kunnen ook energetische kanten zijn:
– je mag bewust worden van je omgeving. Bijvoorbeeld beter leren voelen hoe je omgeving in elkaar zit en hoe mensen het met je voor hebben. Het komt regelmatig voor dat je door iemand uit je omgeving gewicht vast blijft houden omdat ze je letterlijk per ongeluk of expres remmen in je leven. Je remmen, ook wel een redelijke synoniem voor niet stromen, wordt dan gesymboliseerd met je gewicht en dat dit niet meer doorstroomt.
Mensen die dus niet als direct levensles met energie leren omgaan hebben, krijgen van deze zelfde omgeving geen last;
– soms is het niet je omgeving die zorgt dat het niet bij je stroomt, maar je eigen angst. Dan kan je levensles ook beslissen om gewichtsproblemen te geven, net zo lang tot je weer stappen durft te zetten in het leven;
– een klein zijspoor van dit punt is het stukje waarin mensen je bewust negatieve energie sturen. Ook dit valt onder de beste omgeving voor jezelf leren kiezen;
– je bent erg heldervoelend en hierdoor spiegel je pijnklachten en andere klachten van je omgeving. Waarom: ook met als doel om je omgeving te leren kennen, maar dan op een helpende manier. Een helpend doel. Dan is het doel namelijk om te voelen dat iemand niet lekker doorstroomt in zijn leven. En wanneer iemand een te snelle/ slome stofwisseling heeft of erg mager is of overgewicht heeft, kun je per ongeluk dat spiegelen.
Het lijkt gemeen, dat jij hierdoor dan problemen met gewicht krijgt, zo bedoelt je gave het niet. Voor hem is het je puur informatie verschaffen.

Andere soorten problemen dan gewichtsproblemen
Niet alleen gewichtsproblemen ontstaan door de bovengenoemde punten, maar ook eetproblemen en ongezond willen eten. Het ligt net aan hoe je omgeving is en wat je levensles je wil leren: als jij bijv. perfecte bouw hebt en geen aanleg of ziektes binnen de familie, ben je niet zo vatbaar voor gewichtsproblemen. Als je dan toch op de hoogte moet worden gebracht van je omgeving die je remt, kan je onderbewuste dus kwalen geven die lijken op gewichtsproblemen. Bekijk het maar zo:
– gewichtsproblemen krijgen doordat je in een omgeving zoals werkomgeving zit met mensen die niet willen dat het stroomt bij je;
– of ongezond (willen) eten omdat mensen willen dat je niet lekker in je vel zit. Het komt op hetzelfde neer.

Ofwel: afhankelijk van hoe je omgeving is en wat jou duidelijk gemaakt moet worden, kun je tal van klachten hebben uit je omgeving.

En nu?
Langzaamaan wordt het een deel van de lezers dus duidelijk dat veel klachten uit de omgeving komen. Dit zijn vaak chronische klachten of klachten die wel een stempel krijgen maar waar tot op heden nog geen oplossing op gevonden is. Wat je eraan kunt doen is simpelweg energie stoppen in je levensles leren begrijpen. Wat wil je met het feit dat je al deze informatie via je lichaam binnenkrijgt? Leer je energetisch te weren door o.a. te laten zien dat je bewust wordt!

Bekijk hier ook een video met de uitleg:

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.