Door: Desiree van de Witte Wolf

Wat is een geest?
Welke soorten geesten zijn er? Ik zal ze hieronder even op een rijtje zetten voor je:
Overledenen: Mensen die er soms nog zijn en mensen die wij gekend hebben. Ze zijn te herkennen aan een herkenbare geur of aan een fijn gevoel.
Engelen, gidsen en andere entiteiten: die je niet gekend hebt, maar waarmee je wel een fijne connectie hebt.
Voorbijgangers: overleden mensen, maar blijven rondhangen bij hen die ze kunnen waarnemen. Het voelt over het algemeen neutraal, maar als de voorbijganger bijvoorbeeld een pestkop was, dan voelt dit wat enger aan.
Gestuurde geesten: hebben over het algemeen ooit een ziel gehad, worden gecreëerd uit energie en krijgen handen en voeten. Je kan ze oppikken op een verkeerde plek of ze worden naar je toe gestuurd.

Waarom kinderen geesten over het algemeen sneller zien dan volwassenen.
Simpelweg omdat kinderen meer in hun emotie zitten, minder verantwoordelijkheden hebben of minder besef hebben van abnormaal en normaal. Lees hier meer over kinderen die vanaf jonge leeftijd geesten zien.

De redenen waarom kinderen vaak  ’s nacht bang zijn?
De reden is simpel, omdat het in de nacht donker is en omdat zij juist in de nacht alleen zijn. Dat kan angst opwekken bij kinderen. In de nacht zijn er minder prikkels dan overdag (bijvoorbeeld prikkels van andere kinderen of de televisie). Doordat er in de nacht minder prikkels zijn geeft dit juist de ruimte om andere prikkels op te vangen. En een geest valt nou net onder deze prikkels.

Wat te doen/ Hulp bij kinderen die voor het onzichtbare bang zijn.
Wat kun je hier aan doen? Aangezien kinderen denken vanuit emoties en het feit dat hun hersenen nog niet zo ontwikkeld zijn als die van een volwassene, maakt ze vaak goedgeloviger. En dat is natuurlijk prima! Dat is het kind zijn taal en met die taal kun je je kind vervolgens helpen. Hieronder enkele tips:
-Als je kind iemand ziet staan in een hoek, doe dan alsof je dit ook ziet, laat zien en voelen wat je inderdaad ziet wat ze bedoelen en handel hiernaar. Vraag samen met je kind of de geest weg wil gaan. Wacht op een reactie van je kind totdat hij/zij bevestigd of de geest weg is.
-Zoek een object wat je kind prettig vind ter bescherming, let echter wel op dat het niet te afhankelijk wordt. Of kies meerdere objecten, zoals alle knuffels beschermen je. Pas echter wel op met het verzinnen van objecten, neem bijvoorbeeld geen deken als object, want dan kan het problematisch worden in de zomer. Denk hierin vooruit.
-Vraag aan je kind of hij/zij bang is? Een kind hoeft bij voorbaat niet altijd bang te zijn als hij/zij iets geks ziet. En wordt vooral zelf niet bang. Als je kind niet bang is, kun je simpelweg aangeven dat als hij/zij zich ongemakkelijk voelt, de geest kan vragen om even weg te gaan. Oefen dit dan ook even.

Ga na of jij zelf ook bang bent in huis. Heb je een angstig gevoel dan kan het zijn dat er iets mis is met je huis, zoals bijvoorbeeld een donker object wat er ligt, of vervelende energie door aanloop naar een scheiding of een vervelende geest. Dit kun je laten onderzoeken en vervolgens aanpassen. De angst van je kind verdwijnt dan vaak vanzelf.

Meer hulp of informatie nodig? Neem dan contact op.

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.