Door: Desiree van de Witte Wolf

De vijf zintuigen
Iedereen kent de bestaande vijf zintuigen: voelen, horen, zien, ruiken en proeven. Dit is tastbaar is en waar veel wetenschappelijke studies over zijn gedaan. Als je dingen doorkrijgt of weet wordt er vaak over je gezegd dat je een zesde zintuig hebt. In deze blog leg ik verder uit wat dit precies inhoudt.

Het zesde zintuig: wat is dat?
Er zijn verschillende uitspraken over hoe het zesde zintuig zich vormgeeft:

1. Het zesde zintuig: het hebben van één of meer versterkte zintuigen
Veel mensen (waaronder ik zelf) vinden een versterking of uitvergroting van één van de bestaande vijf zintuigen het hebben van een zesde zintuig. Dit wordt ook wel het hebben van een gave genoemd. Deze gave uit zich op het moment dat je hem nodig hebt of kan je bewust inzetten. Bijvoorbeeld als je jezelf iets sterk afvraagt kan een gave jou hier informatie over geven. Dit is meestal jouw hoofdgave. Vaak gebeurt dit plotseling waardoor de verandering in het zien, horen, ruiken, proeven of voelen je op valt. Dit is een teken dat je onderbewuste je iets probeert te vertellen. Meer daarover kun je in deze vlog bekijken:

Het kan gebeuren dat je (hoofd)gave ‘zomaar’ komt. Je onderbewuste, gids of overleden geliefde gebruikt dan jouw gave, bijvoorbeeld je helderhoren, om je iets door te geven.  Je kan meer lezen over het opeens “aan” springen van je gaven in deze blog.

2. In contact staan met het ontastbare
In contact staan met entiteiten wordt ook gezien als een zesde zintuig. Dit ligt in principe in het verlengde van het hebben van een versterkt zintuig. Met entiteiten worden over het algemeen gidsen en overledenen bedoeld. Via jouw gaven leggen deze contact met jou. Als je bijvoorbeeld heldervoelend bent, voel je wanneer zij er zijn hun aanwezigheid of temperatuurverschillen. Ook proberen ze met je te communiceren door jou een bepaald gevoel te geven.

Maar een gevoel krijg je niet alleen van entiteiten, maar ook van energieën. Je kan dus sferen oppikken in ruimtes. Ook voor alle andere gaves is dit zo. Als je bijvoorbeeld helderruikend bent, kun je de (herkenbare) geur van een geliefde overledene ruiken, maar ook andere specifieke geuren. Deze geuren kunnen jou iets vertellen over de toekomst, verleden, heden of leugens. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het ruiken van rook als iemand zegt dat hij of zij gestopt is met roken.

3. Persoonlijk
Ik ben persoonlijk van mening dat iedereen gaves heeft. En dat iedereen dus een zesde zintuig heeft. Het verschilt echter per persoon wat je ermee doet en in hoeverre je ernaar luistert. Dat zorgt ervoor dat sommige mensen één of meer versterkte zintuigen niet herkennen.

Liefs,Witte wolf

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een wekelijks rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.