Door: Desiree van de Witte Wolf

Over boze geesten en liefdevolle geesten is al heel veel bekend en geschreven. Onder liefdevolle geesten verstaan we gidsen, engelen, overleden dierbare, oud-bewoners, enzovoorts. Deze helpen je en doen je niets. Maar je hebt ook boze geesten. Dit zijn vaak overledenen die bij je komen spoken of geesten die gecreëerd zijn uit het niets en door je omgeving naar je gestuurd zijn om jou te pesten. En vandaag gaan we het hebben over Poltergeists, ofwel klopgeesten! Eigenlijk vallen deze onder alle categorieën.

Wat is een poltergeist?
Wat is een poltergeist of klopgeest dan precies? Dit is eigenlijk een geest die onder een ‘voorbijganger‘ valt. Een geest die ronddoolt. Er zijn twee soorten poltergeists. De geest kan er één zijn die geleefd heeft, een overledene, maar het kan ook een geest zijn die ontstaan is vanuit jezelf. De eerste soort is natuurlijk duidelijk. De tweede soort ontstaat omdat je iets negatieve aandacht hebt gegeven of geeft. Dat is namelijk echt funest. Een poltergeist trek je aan met negatieve aandacht. Voor de duidelijkheid: je trekt met de negatieve energie dus een overleden voorbijganger aan, of je creëert een geest vanuit je gedachten en trekt die aan. Wat de poltergeist vervolgens doet is herrie maken in je huis. En dit is dan letterlijk hoorbaar.

Het verschil met een gewone entiteit, zoals een gids of boze geest, is dus dat je deze zelf uitgelokt hebt. Natuurlijk kun je een poltergeist wel per ongeluk zelf uitlokken, bijvoorbeeld als je nooit hebt geleerd om met geesten om te gaan.

Hoe weet je of je een poltergeist in huis hebt?
Er zijn een aantal verschillende soorten geesten die je in huis kan hebben. Een klopgeest herken je meestal aan:
– letterlijk geklop in je huis horen. En je buren horen het vaak ook;
– het verschijnen van deze herrie nadat je met het onderwerp geesten aan de slag bent geweest;
– het verschuiven van meubels in huis of dingen laten vallen, of een geluid horen alsóf er dingen vallen;
– de typische kenmerken van een geest: je bekeken voelen, je niet alleen voelen, slecht slapen en je angstig voelen.

Wat kun je aan een klopgeest doen?
Wil je weten of je last hebt van een bepaald soort geesten? Vraag een intake of reading aan via de shop!

Wat kan je zelf doen? Wees in eerste instantie altijd respectvol naar de geestenwereld. En als je een klopgeest in huis hebt of denkt te hebben: vertrouw op je gidsen en vraag hen om hulp. Soms verdwijnt de geest dan, maar soms werkt je gids op andere manieren zoals mensen op je pad sturen die de oplossing wél hebben. Of hij geeft je een informatieve droom.

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.