Door: Desiree van de Witte Wolf

Als eerste wil ik benadrukken dat ik de volgende informatie vooral van mensen uit mijn omgeving heb geleerd. Alle blogs schrijf ik normaliter vanuit mezelf, maar deze is dus speciaal! Een mengsel tussen beide. In deze blog kan je de punten lezen in de discussie over het reïncarneren van mens naar dier en vice versa.

Reïncarneren
In het kort is reïncarnatie het weer opnieuw geboren worden in een nieuw lichaam nadat jouw stoffelijk lichaam overlijdt. Het hangt maar net af van de afspraken die jij boven gemaakt hebt wanneer, in welke familie en in welk tijdperk dat is. Voordat je wordt teruggestuurd naar de aarde, word je eerst een tijdje herenigd met de kennis van je ziel en je vorige levens. Daarna start je opnieuw met je onderbewuste herinneringen en vergeet je je kennis bewust . Daardoor mag je verschillende aspecten van het leven opnieuw leren.

Dierenreïncarnatie
Wat een heleboel mensen niet weten, is dat dieren ook kunnen reïncarneren. In dit leven of in een vorig of volgend leven kan jouw dierbare kat, hond of ander huisdier bij je terugkeren. Met deze ziel leer je lessen  die je alleen als mens en dier samen kan leren.

Het reïncarneren van mens naar dier
Dit blijft een discussiepunt, daarom bevat deze blog meer mijn mening dan feiten. Als jij zelf een andere of juist dezelfde menig hebt, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Heel simpel gezegd weet ik zelf niet zeker of een mens in een dier kan reïncarneren en andersom. Ik neig naar nee: mensen hebben namelijk zowel een onderbewustzijn als een bewustzijn en dieren hebben veelal slechts een onderbewustzijn. Hoe kan je het dan met elkaar rijmen dat als je van mens naar dier reïncarneert, je zowat het volledige bewustzijn niet hebt? Tenzij dieren wel een groot bewustzijn hebben, maar dat dan niet kunnen uiten. En aan de andere kant, ja, het rijmt het ook weer wel: op het moment dat je op aarde terugkomt na een mensenleven herinner je je toch al niks bewust meer. Dan kan het net zo goed zijn dat het bewuste uitblijft, zoals (veelal) in een dierenleven. En dat je daarom dus ook als dier lessen moet leren die jouw ziel doen groeien.

Wat zijn jouw argumenten van voor en tegen?

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.

Witte Wolf vertelt.. is een twee-wekelijkse rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.