Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers,

Deze keer wil ik het hebben over satijnspaat of wel in de volksmond seleniet genoemd.

Je ziet deze edelsteen in allerlei vormen en figuren omdat het zo makkelijk te bewerken is: harten, bollen, lampen, sieraden en vele figuren zoals draken en engelen.

Het prachtige wit glanzende uiterlijk spreekt veel mensen aan, ook vanwege de zachte energie.. Engelen energie die zachtheid, rust en harmonie geeft. Eigenlijk is het gips vanwege zijn kristallijne vorm van gips en geeft een zijdeachtige glans. De meest voorkomende kleuren zijn wit, geel, oranje en rood maar ik zelf heb ook nog een hele bijzondere groene. Heel helder seleniet wordt ook wel Mariaglas genoemd en deze is opgebouwd uit vele dunne laagjes. Vroeger werden hier raampjes van gemaakt die in de kapelletjes werden geplaatst, vandaar de naam. Twee opvallende selenietsoorten zijn de woestijnroos en de vissenstaartseleniet, zo genoemd vanwege het vissenstaartachtige voorkomen van de steen

Het wordt gevonden in de Verenigde Staten, Mexico, Rusland, Duitsland en Frankrijk. Weet je dat er in een Grot in Mexico enorme exemplaren gevonden zijn dan meer dan 10 meter lang, 4 meter doorsnede en dat ze wel 50 ton of meer wegen.

De naam seleniet komt van Selena, de Griekse maangodin en als je een bol van seleniet ziet dan is het helemaal duidelijk waarom. Al in het oude Egypte werd dit al gebruikt voor allerlei gebruiksvoorwerpen maar ook als bouwmateriaal.

Seleniet is een kalme steen die rust geeft, hij stabiliseert grillige emoties en heft verwarring op.  Hij geeft bewust inzicht in wat er op onderbewust niveau is gebeurd en wijst op oplossingen wat betreft lessen waaraan gewerkt wordt. Seleniet geeft een zuivere bescherming en kan gebruikt worden om ongewenste energieën of entiteiten uit de aura of een ruimte te halen. Hij verhoogt het bewustzijn en zorgt voor een fijne, harmonieuze energie. Telepathie wordt bevordert als elke betrokkene een zuivere Seleniet vasthoudt. Seleniet werkt kalmerend en geeft zelfvertrouwen wat dit uitstekende steen maakt voor kinderen of in de babykamer. Hij zorgt voor een `bubbel` van zachte, liefdevolle energie die beschermt, voedt en kalmeert. In deze tijd van thuisblijven en onrust geeft een seleniet lamp of bol een heerlijke energie waarin je de rust en harmonie kan vinden.

Seleniet kan niet gereinigd worden door de steen onder stromend water te houden. De steen lost namelijk op als ze in contact met water komt. Seleniet hoeft ook niet vaak gereinigd en opgeladen te worden vanwege haar zelfreinigende eigenschappen. Hierdoor kan de steen ook gebruikt worden om andere edelstenen mee te reinigen en op te laden. Toch is een goed idee om Seleniet af en toe een nacht in het maanlicht te leggen zodat ze optimaal haar werk kan doen.

Helaas kan de beurs van het laatste weekend van november niet doorgaan maar je kan online ook jouw cadeau’s aanschaffen en wil je een persoonlijk afgestemd sieraad dan kan je mij altijd een bericht sturen. Ik stem mij af op jou of diegene waar het sieraad voor is en ik ontvang welke edelsteen op dat moment graag voor diegene wilt werken .

Warme groet, blijf in verbinding, in zachtheid en positiviteit. Blijf in de hogere frequenties van licht en liefde. Tot de volgende keer met een nieuw kristal,

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.