Door: Maria van Matronae

Tarot blog voor de maand Juni

Met de maand Juni komen we al weer op een kantelpunt aan want met het bereiken van maand 6  van de twaalf, zitten we in het midden van het jaar
En met de zomer-wende of de langste dag van het jaar 2024, die dit jaar op 20 juni zal vallen is de astronomische zomer ook een feit, maar weten ook dat we daarna wel weer naar de meer donkere kant van het jaar zullen bewegen.
Wat gaat alles toch snel hoor ik veelvuldig mensen om mij heen zeggen.

Is de tijd sneller gaat tikken, draaien we met elkaar snellere rondjes om onze zon?
Hoe dan ook….we zijn sneller gaan leven, kunnen sneller elkaar bereiken, news travels fast…de lopende vuurtjes ook….we zitten met alles wat in de wereld gebeurt slechts een duimdruk verwijdert om er mee in contact te komen. Met onze mobieltjes in de hand kijken we ook naar mooie en minder mooie gebeurtenissen.
En toch geloof ik ook in de mooie voordelen van deze sneller ogende tijd.
Het maakt ons allemaal bewuster. Je hebt meer keuze: kijk ik wel/niet doe ik mee: wel/niet.
In Nederland is dat nog steeds een gemeengoed: vrijheid!

Om toch even aan de drukte te ontsnappen en te un-pluggen
heb ik voor advies daarin een paar kaarten getrokken.

Want als je weet waarom…waarvoor…en wat je dan zou kunnen vinden/ontdekken, maakt het ontkoppelen misschien iets makkelijker om een moment of langer aan de hectiek te ontsnappen.

Ik noem het patroon: momenten van rust in de maand Juni
en je kunt het evt. met een eigen spel tarot of orakel kaarten zelf ook gebruiken
Zo krijg je een persoonlijk advies van jezelf aan jezelf!

De kaarten die ik omdraai laten het volgende beeldverhaal zien:

Er is al veel de afgelopen tijd door jou gedaan. Dit kun je zien aan de 10 munten op de eerste kaart. Er komt hierna namelijk geen kaart meer die 11 munten laat zien, dus is dit een afsluiting voor een  nieuwe serie mag beginnen. Na de munten serie die ook als laatste serie kleine arcana in het spel voorkomen, beginnen we weer met de eerste serie in het spel en dat is de serie van de wilsenergie de staven. Het innerlijk vuur, oftewel: na zoveel gedaan te hebben mag je nu kijken wat JIJ WILT. Waar zou je zin in hebben? Of juist geen zin meer in hebben? Daar mag je eerst even rustig de tijd voor nemen, door misschien is even niks te willen doen….laat het aan anderen (zoveel als mogelijk) over om een eigen verantwoordelijkheid te dragen…neem tijd voor jezelf, je hebt het verdient en je hebt voldoende aan kennis en kunde aan de ander doorgegeven: ze kunnen het nu goed zelf!

Dat laat ook de tweede kaart nog maar eens duidelijk zien: IK DOE laat deze kaart zien…IK ONTVANG! IK HEB …IK…IK…IK vinden wij dat meestal niet een vies woord? IK?
Daar we netjes hebben geleerd om een ander eerst voorop te stellen…nou dit patroon laat zien : NU FF NIET! Zorg maar lekker voor jezelf en wordt maar eens je eigen beste mattie!
Vrijheid en blijheid zal je deel zijn en nog meer ontvankelijk zul je worden.
Geen deuren meer om te ontsluiten, dat zie je bij deze kaart symbolisch weergegeven door een mooie poort opening in de tuin…een heg die jouw eigen tuintje afbakent, de natuur en natuurlijke groei zorgt ook voor een meer ongeforceerde opening.

Het voordeel hierbij is dat waar je toe aangetrokken bent jou nu ook meer kan vinden, er ontstaat een sterk magnetisme om aan te trekken wat nu bij jou past,en andersom ook… je hebt daar eerst wat rust voor nodig, je mag ontdekken wat een aantrekking heeft op jou, voor je weer op pad gaat: jouw eigen unieke pad! De maankaart
Rust straalt de maan ook naar je uit…alsof ze fluistert: jij komt er wel, juist door even stil te staan, kun je daarna weer met frisse energie verder gaan, creëer dus bewust deze rust momenten, reflecteer net als de maan…en zie de dan de totale uitkomst in de essentie kaart:
De zon: Met frisse energie, weer volledig afgestemd op jouw bron, heerlijk in rust opgeladen ga je met stevige draagkracht en creativiteit open en ontvankelijk op weg….het zonnetje zal je warmen
en je zult het leven weer vol en ledig omarmen. Neem de tijd…….

Heb een ontspannen maand Juni!
Maria


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzicht gevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.