Door: Maria van Matronae

UITNODIGING!

Bij het vooruitkijken naar de invloeden van de maand September ben ik uitgegaan van het principe van een weegschaal. mijn vraag gaat over de balans tussen twee zijdes:
Welke twee krachten, of aspecten dienen in evenwicht te worden gehouden deze maand?

Ik heb een kaart aan de linkerkant gelegd en een kaart aan de rechterkant.
Ieder mens heeft een mannelijk en vrouwelijke energie. De mannelijke energie bevindt zich aan de rechterkant van het lichaam, de rationele kant. En de vrouwelijke energie bevindt zich aan de linkerkant, de gevoelskant.
In het midden ligt een derde kaart die laat zien hoe die twee met elkaar in evenwicht kunnen blijven.
Hoe het midden te behouden, oftewel de balans.

Aan de linkerkant de kaart vier van Staven en deze laat ons zien dat onze vrouwelijke kant – en dus ook onze sterk ontvankelijke kant- klaar is om anderen uit te nodigen of een uitnodiging te accepteren. Deze kant ontvangt het liefst hen die dezelfde interesses hebben, maakt daar ook heel graag verbindingen mee, maar niet zomaar verbindingen: nee ze moeten wel ergens over gaan…geen gelul in de ruimte zeg maar. De behoefte aan vriendschappen met gelijk gestemden. Deze kant wil ook wel nieuwe verbintenissen aangaan.

Mocht nu een uitnodiging komen zou de rechterkant – de meer actieve kant-  daar wel voor open staan.
Deze is wel in voor een nieuw avontuur. Zou zich er vol inwerpen. In tegenstelling tot de meer vrouwelijke kant zou deze op iedere uitnodiging ingaan en zich meteen onder de aanwezigen mengen, die klets en kletst gezellig met iedereen, niet over levensvragen nee: die maakt zich daar geen zorgen over, die maakt plezier!

En nu gaat het er dus om die twee kanten tevreden en in balans te houden.
Geef gehoor aan beide kanten en en houd deze ook in balans: Alleen maar open staan voor hen met de zelfde kleur, achtergrond , sociale status zou je wel eens wereldvreemd kunnen maken, je doen leven in een ivoren toren. Daarentegen zou alleen maar feesten en overal naïef op af stappen, overal aan mee doen, je wel eens nare verrassingen kunnen bezorgen. Dus neem het beste van deze twee met je mee. de 10 van Bekers vormt een brug tussen deze. De fijne gevoelens en saamhorigheid vormen ook zichtbaar op dit plaatje een paradijs op aarde.
Wil jij een eigen paradijsje op aarde creëren?
Hoe ziet dat eruit?
Sta je er voor dan open en ben je ook realistisch?
Wil je mensen ontvangen?
Mensen ontmoeten?
Nodig ze dan uit.
Of stap op ze af.

Als je dan iedereen ook de ruimte geeft om te kunnen zijn wie ze zijn – iedere man en vrouw ziet en accepteert met hun eigen unieke persoonlijkheid en expressie, is er weer hoop.
Hoop op een  samenkomst en samenzijn waar ondanks de verschillen en ook verschillende behoeftes we elkaar weer echt kunnen ont-moeten en elkaar uitnodigen om de verschillen en ook overeenkomsten met elkaar te vieren.

Bij dit blog ontvangen jullie een uitnodiging om 16 & 17 september een perfect bij dit thema passende beurs te bezoeken.  Spiritueel Alternatief is hét spirituele event van Nederland en voor iedereen die geïnteresseerd is in spiritualiteit, bewustwording en het ontastbare! Voor iedere bezoeker is wel iets of iemand te vinden en alle standhouders nodigen je uit om eens een praatje met hen te komen maken.

Fijne maand September

Maria

 


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzicht gevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.