Door: Maria van Matronae

Het kantelpunt is bereikt, we zijn aangekomen bij de langste dag van het jaar of:

Midzomer, Litha

En nu we zowel binnen en buiten vrijer kunnen bewegen, is het volop genieten van de zomer.
Het is misschien een gek idee, maar vanaf vandaag worden de dagen steeds weer een stukje korter.
Nu we op dit kantelpunt in de jaarcyclus  zijn aangekomen is het een goed moment om ook even stil te staan bij de twee helften van dit jaar; de donkere en lichte kant, en het evenwicht daartussen.

Tijdens deze langste dag van het jaar 2021 is er in Nederland exact, 16 uur, 16 minuten en 47 seconden daglicht.
Een extra lange dag waarop je het optimale uit dit licht zou kunnen halen.
Doe je voordeel met wat je dan helder te zien krijgt.
Hoe?

Kaart 1 laat zien wat in jouw voordeel werkt, hier schijnt het licht helder
oftewel: WAT IS HELDER?

Het water is helder, geen hoge golf(ven) meer, een teken van gezondheid hangt om de nek van deze Koning van Bekers en de lotusstaf in zijn hand toont dat hij een emotionele situatie volledig in de hand heeft. Op de achtergrond zien we een walvis, het teken van de isolatie, de beperking, de afzondering die verder en verder op de achtergrond verdwijnt, het schip toont dat er een duidelijke koers gevaren wordt, en deze Koning is duidelijk de (be)heerser van dit water, aangezien zijn troon van heerschappij niet zinkt in deze oceaan.
Koningen zijn de doeners in de Tarot, zij doen iets…vooral met hun  eigen element.

Het water: de gevoelens, de emoties maar ook de flow…en het geld (als water)
Deze kaart toont je duidelijk dat je iets kunt en mag doen met wat goed voelt voor jou, ga genieten en laat alle nare ervaringen nu maar van je af drijven…voelt ‘t goed? Heb je goed zicht op wat wel/niet kan? Doe het dan vooral en geniet!

Kaart 2 is de donkere kant van het jaar, de winterperiode die (al zou je het nu niet zeggen) ook in het verschiet ligt, maar daar denken we  nog niet zo over na…het is nog in het donker, maar is er wel…

oftewel: WAT LIGT NOG VERSCHOLEN, WAAR JE REKENING MEE KUNT HOUDEN?

Pentagrammen II Ten eerste zien we hier op de achtergrond weer dat ene schip van de vorige kaart, maar nu duidelijk op een hogere golf dan de voorgaande , en er is zelfs een tweede schip in de verte te ontwaren, maar kijk ik naar de figuur die op de voorgrond staat, zie ik geen bezorgdheid, eerder een speelse manier van handelen en kijken naar hoe de munten in zijn handen bewegen, hij lijkt te jongleren met deze twee munten, op een speelse manier is hij zijn kansen en mogelijkheden aan het bekijken, Dat gaat uit van een vertrouwen in wat hij daar in handen heeft…deze tabletten met het pentagram erop zijn van grote waarde en er kan iets mee ondernomen worden , hij heeft er letterlijk een hoge hoed van op….hij vertrouwt zijn handelen, zijn kunnen, zijn waarde en steeds opnieuw zal hij zijn kansen berekenen, spelen met de mogelijkheden  duidt dat er mogelijkheden moeten zijn, dus er is geen twijfel meer de (w)aarde heeft hij in eigen hand, goed gehandeld om goed voorbereid te zijn op eventuele nieuwe golven.

Pentagrammen: waarde, bezit, eigen kunnen en handelen.

Kaart 3 is het totaal van de twee kaarten bij elkaar opgeteld

Licht en donker.

Oftewel: WAT ZORGT VOOR DE BALANS?
De Hogepriesteres II

De twijfel is weg bij haar, zij is de gene die WEET, vertrouwt op haar innerlijke stem, haar innerlijk weten dat altijd in tijden van twijfel de beste adviezen vanuit haar eigen bron geeft. Als ze maar rustig blijft, niet geëmotioneerd raakt, in haar eigen rol en vaardigheden weet te vertrouwen, niet oordeelt, niet scheidt, maar daar waar twijfel is, de bemiddelende rol speelt, het yin en yang, de nacht en de dag…Dan is zij de vessel, volledig één met haar natuur, zowel in haarzelf als om haar heen is het in balans, zo sterk dat het aan haar zelfs waarheden zal openbaren die voor ander achter een sluier verborgen zullen blijven, omdat ze deze stem van hun eigen natuur nog niet volledig verstaan….dit is met recht een Priesteres van een hogere realiteit, werkelijk een geheeld wezen, één met de natuurkrachten en er volledig in harmonie mee werkend.
Het is dan ook “aan haar water” dat zij voelt en weet wat te doen. Zij zal haar adviezen ook delen met een ieder die erom vraagt, maar verwacht altijd WAARHEDEN te horen, geen woordjes die je oren kietelen, zij is helder, direct en geeft een helder oordeel
ongeacht wat de ander daar ook van vindt.
—–

Op dit middelpunt, deze dag van de wende, wens ik je evenwicht en
een mooie balans, door ook het persoonlijk inzicht wat jij opmaakt uit deze kaarten
mee te nemen in je handel en wandel, naar buiten en naar binnen reflecterend.

maar vooral: geniet van de vrijheid en deze mooie zomerse dagen.

Tot volgende week


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.