Door: Maria van Matronae

ik ga op vakantie en ik neem mee:
Kijken we naar de kaart de dwaas 0
zien we een reiziger op pad gaan.

Op avontuur, op reis, op vakantie misschien…
Bij zich draagt hij een knapzak met daarin alles wat hij eventueel nodig zou kunnen hebben op zijn reis.

Zo goed bepakt kan hij onbezorgd op reis.

Ook jij gaat misschien de komende tijd net als ik even een paar weekjes er tussenuit, om vakantie te vieren, dichtbij of verder weg.
Laten we in dit blog onze eigen koffer/knapzak inpakken, met persoonlijke benodigdheden in de vorm van aanmoedigingen.

Ik pak daarvoor 4 kaarten, 1 voor ieder element.

1 vuur— wat zou je kunnen inspireren deze vakantie of rust periode:
Koningin van Zwaarden

Er is al een tijdje iets gaande, en tijdens deze pauze in je dagelijkse bezigheden zou je daar ook iets meer lucht in kunnen krijgen, je komt er nu letterlijk even LOS van, het doorbreekt een keten en dat toont je ook een vrijere manier (losgekomen van al het zware) om na deze rustperiode weer stevig op je troon te komen zitten, letterlijk met  meer lucht…..en (als je wilt- het vuurelement)  kan dat een vrijere manier van werken betekenen op je oude stekkie, omdat je daar voor gaat zorgen, maar het zou ook elders kunnen zijn, dan verbreek je een verbinding. Laat de vrijheid die je nu gaat ervaren, je zeker inspireren: maak je los van de zware last van de afgelopen periode, en kijk dan naar de toekomst, of dit ook na deze pauze op een zorgzame manier beter werkt voor iedere betrokkene.

 2 water— wat zou je nu meer gevoelsmatig kunnen doen:
De Kluizenaar IX

Je kent jezelf, je weet dat je het, net als een kluizenaar nodig hebt, om jezelf zo nu en dan eens helemaal terug te trekken uit het drukke dagelijkse leven: even op adem te komen, al je gedachtes, maar vooral: je gevoelens, emoties. ( het water-element) tot rust te laten komen, is het te druk, ben jij te druk, dan  vloeit ‘t water op een gegeven moment niet meer, en dan verandert het net als op deze kaart in ijs…alle emoties bevroren om je staande te houden als  resultaat.
Voordat het zo ver komt, is het goed dit voor jezelf en over jezelf te weten, maar meer nog: er naar te gaan handelen.
Ervaar dus zelf wat deze rust periode met je emoties doet…. zodat je dit op een bepaalde manier nog meer deel van jouw handel en wandel zou kunnen maken, ook na deze pauze : trek je ook dan wat vaker terug. Creëer bewust periodes van rust.

3 lucht—  kom hierdoor op adem:
De Hogepriester V

Geef jezelf lucht, door wat jij weet over jezelf, dat wat zo eigen is aan jou ook te delen met anderen, laat van je horen, communiceer, praat over jezelf: jouw normen, jouw waarden, jouw eigen vrijheid, wees vrij, gebruik de sleutel van je eigen waarheid goed: open deuren die anders misschien gesloten blijven en je gevangen zetten, omdat de anderen NIET WETEN: wie, wat, waar, hoe met jou om te gaan, omdat je het ze even goed moet laten weten…. PRAAT, zeg het ze: laat het hoge woord er maar uitkomen. Dat lucht op (element-lucht)

 4 aarde—  ga dit vooral doen:
Staven III

Door al je harde werk van de afgelopen tijd, heb je ook wel het één en ander aan status verworven, dat geeft je nog meer ruimte dan voorheen om naar de toekomst toe nog meer vast te mogen houden aan dit gegeven: je hebt er recht op, je hebt best wel wat verdiend, je mag de dingen op jouw eigen manier doen je deed het goed en kunt ook vertrouwen en verder bouwen op je verdienste (element-aarde) Er mag dus nu meer ruimte komen, ruimte om de dingen op jouw eigen manier te doen.

Neem nu dus de tijd, om er niet meer zo over te piekeren, dan heb je nog geen vakantie, je kunt met vertrouwen naar de toekomst toe nu rusten,  hopelijk kun je dan ontspannen, letterlijk de spanningen van de afgelopen periode loslaten.

Wat bij mij altijd goed werkt om te ontspannen: tekenen, kleuren, schilderen
Als kind had ik altijd in de zomer een dubbeldik puzzel en doe vakantie boek, waar ik gedurende de vakantie zo nu en dan mee bezig was.
Om jullie nu ook in deze kinderlijke, maar zeker niet kinderachtige vakantie stemming te brengen, heb ik voor ieder van jullie ik een paar tarot kaarten die je zo kunt printen, om zelf in te kleuren.
je kunt ze via deze link naar mijn website downloaden:

https://www.matronae.com/afbeeldingen/Tarotkaarten-GroteArcana.pdf

rest mij jullie allemaal mooie weken te wensen
en tot na de vakantie!

 

Tot ziens in week 33

 

 

Tot volgende week


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.