Door: Maria van Matronae

April

De maand april is volgens de kalender de 4e maand van het jaar
4 gaat over duidelijkheid.
Kijken we naar een vierkant zien we dat alle zijdes gelijk en ook alle hoeken gelijk zijn.
Duidelijke vorm, hier is niks moeilijks en onduidelijk aan.

DUIDELIJKHEID als thema lijkt mij een mooi uitgangspunt om de kaarten op te plaatsen, in iedere hoek van dit vierkant leg ik daarvoor een  kaart. Deze kaarten geven ons direct en duidelijk een beeld voor de komende maand April. Wat je met het beeld en de vertaling van dit beeld kunt doen, of sterker nog: wilt doen is aan ieder van ons, je zult er daarom eerst vierkant voor willen gaan.

De getrokken kaarten zie je hier afgebeeld in de hoeken van het raam waardoor we als het ware naar de maand April kijken. Met de beschrijving erbij én jouw eerste actie die je hier aan zou kunnen koppelen, maak jij het voor jezelf en evt. ook voor anderen in jouw omgeving duidelijk waar je staat en waar je gaat:

In de nieuwe samenwerking die je bent aangegaan, is na veel voorwerk met elkaar verricht te hebben het moment aangebroken waarop je deze nieuwe samenwerking kunt beklinken, eindelijk voelt het goed: gelijkgestemden.
(Bekers III)

Dit in tegenstelling tot de eerdere samenwerking waar jij hoge verwachtingen van had, maar waarbij de spanning hoog opliep en jullie uiteindelijk als donderslag bij heldere hemel uit elkaar gingen: de scheiding. Dat is een hard feit, maar het bracht je meer dan dat je verloren bent: je bent namelijk weer vrij! (de Toren XVI)

Vrij om met jouw duidelijke visie met gelijkgestemden een vorm van samenwerken te creëren die aan ieder ruimte bied zichzelf verder te ontplooien en te groeien naar wie je als persoon in je ware kern bent…neem rustig de tijd om daarover te reflecteren en groei zo stap voor stap verder in deze …..ook jou…. nieuwe vorm (Zwaarden IV)

Dat bied nog meer ruimte tot groei. Zo ontstaat in deze vernieuwde samenwerking meer kracht, meer creativiteit en nieuwe inspiratie. Deze frisse nieuwe en  jonge energie zorgt ervoor dat een ieder als herboren tevoorschijn kan komen en jij dus ook jezelf in al je schoonheid kunt tonen aan de hele wereld: HIER BEN IK! (de Zon XIX)

Groet en tot volgende maand.

Maria


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzicht gevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.