Door: Maria van Matronae

Een mooie zomer is het geworden, met veel warme dagen en ja ook een paar snikhete!

We beginnen nu binnenkort te oogsten van wat we gezaaid hebben in het vroege voorjaar.
Ik hoop dat waar je (het voorjaar en zomer) aan gewerkt hebt, nu tijdens de eerste oogst vruchten zal afwerpen voor je.
Of kom je er misschien achter dat het deze cyclus niet zo’n rijke oogst zal zijn, als je had gehoopt?

Zie je dat niet alles is gegroeid?
Misschien was de grond of de tijd toch niet zo rijp als je dacht.

De Koningin van Pentakels is een voorbeeld van Moeder natuur, of Moeder Aarde de vrouwelijke kant van het element Aarde , zij die zorgt dat alles kan groeien en bloeien. Zij laat dit proces evenwel over aan de aarde….daar heeft zij alleen oog voor en daar gaat zij ook op deze kaart volledig in op, ze weet: dit element aarde volgt een eigen ritme en een eigen harmonie en balans, daar waar wij mensen soms de natuur naar ons eigen hand proberen te zetten, niet alleen in de landbouw maar op vele gebieden.
Wij willen overheersen en “het” allemaal laten gebeuren door het naar eigen hand te zetten.
En zo gaat de mens dan ook vaak om met de natuur, de één doet het zo en de ander wil het zo doen en voor je het weet…gaat het zo niet langer, en staat alles op zijn kop.

De Koningin van Pentagrammen kijkt er naar en laat het gebeuren, wetende dat de onvermijdelijke wetten van de natuur uiteindelijk weer voor balans zullen zorgen.

Alleen die mensen hè????

Hoe krijgen we die zover dat ze eens gaan leren van de natuur?

Dat ze in harmonie gaan leven met de natuur?

Misschien door ze eerst eens hun eigen natuur te laten (onder)zoeken.

De koningin van Pentagrammen zorgt, ook zelfs voor hen die zich hier allemaal niet eens om  bekommeren, zij blijft bodem geven, een speeltuin soms ,voor al wat en wie wil groeien en ontwikkelen, en haar maakt het niet zo uit hoe ze dat doen…veilig in een tuintje, samen netjes op een rijtje, in het wild, met mest, biologisch of en masse….groei maar….. en groeit het scheef? Raken we overwoekert? Kun je alleen je eigen natuur de schuld geven.

Zij ziet de mens als een kleine wereld levende op de grote wereld of aarde en zij kent haar plaats in het heelal: zij weet dat de menselijke natuur is opgebouwd uit dezelfde materie als alles in het universum en ook dat ze met elkaar verweven zijn. Dat is haar realiteit.

Alleen die mensen hè????

Hoe brengen we die aan hun verstand dat als ze tegen haar natuurwetten of orde of harmonie ingaan, op welke goedbedoelde manier misschien ook, hun werken uiteindelijk zo niet verder kunnen groeien?

De bodem raakt uitgeput en zal geen voeding meer kunnen geven, zelfs niet met kunstmatige middelen kun je deze groei dan nog forceren, zo realistisch bekijkt zij deze gebeurtenissen allemaal.

Door naar haar te kijken zal ze je kunnen tonen hoe goed voor haar en je eigen natuur te zorgen. Dan zul je haar weer werkelijk kennen als Moeder Aarde.
Leer dus misschien opnieuw en misschien anders dan voorheen hoe voor deze planeet en jezelf  te zorgen en ze zal je mand tijdens de oogt overvloedig vullen.

De tweede kaart eveneens de Koningin van Pentagrammen is door mijzelf gemaakt (2008)
Ik hoop dat deze je ook mag inspireren eens over bovenstaande in “het klein” of in “het groot” na te denken en wens je en goede oogst met vruchten van je eigen land en hand.


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.