Door: Maria van Matronae

Het voelt nog een beetje als een periode tussen de seizoenen….de natuur is nog niet klaar voor het voorjaar, al zie je nu wel wat meer knopjes aan bomen en struiken en ook her en der een sneeuwklokje tevoorschijn komen, toch is het nog een rustige tijd, waarin moeder Aarde slapende is. Zij heeft een eigen ritme, geen agenda, zij voelt zelf wanneer het tijd is om te ontwaken.
Geen vaste datum heeft zij in haar cyclus nodig, geen gezette tijden, nee….haar eigen natuur is waar zij op vertrouwt. Dat zorgt voor rust, een rust waar wij veel van kunnen leren.

Je eigen natuur en eigen tempo volgen, in een altijd opjagende samenleving kan een uitdaging zijn.
Toch: zouden we iets meer vertrouwen op ons eigen potentieel en weten dat alles een tijd heeft, zou het ons kunnen helpen diverse omstandigheden rustig te bekijken, niet op zaken vooruit te lopen, we zouden onze persoonlijke groei ,onszelf en onze eigen natuur meer accepteren…..

Net als de seizoenen heeft iedere persoonlijke cyclus steeds een einde en een nieuw begin, kan de ene periode dat groeien waar je nu rijp voor bent, kun je weer zaaien en uiteindelijk ook oogsten. Het is dus belangrijk te kijken naar dit moment, dit jaar, deze cyclus……wat wil je zaaien? Waar heb je misschien al meerdere pogingen toe gedaan, maar liep op niets uit….en mag je nu laten gaan?

Een nieuw begin
vraagt te kijken naar de omstandigheden

Waar is de bodem/tijd rijp voor:

de Toren XVI

Na al het schudden op onze grondvesten zijn de losse elementen dusdanig in beweging gekomen dat het hele huis niet meer is zoals het was, eruit…weg…niemand die je weggestuurd heeft, maar de enorme ophoping van energie breekt deze starre situatie open en er is geen weg meer terug, je zult vooruit moeten gaan kijken en een nieuw thuis vinden, deze heeft geen waarde meer, einde.
Het huis of de toren staat hierin symbool voor dat waar je eerst een rotsvast vertrouwen in had of aan vast bleef klampen, tegen beter weten in misschien?
en net als in de natuur: het kan vriezen en het kan dooien, is de omslag als donderslag bij heldere hemel een feit!

Ruimt wel lekker op….eerst het oude achterlaten en dan opnieuw gaan bouwen.
Zoals ik al zei: de bodem is er rijp voor
de natuur helpt je een handje

Waar nu op te focussen:

Staven VI

6 is ook het cijfer van dit jaar 2022. 2+0+2+2= de 6

Als je een zes tekent zie een 0 met een antenne erboven, de 0 is rond en kan kantelen en daardoor kan de antenne de energie voelen aan weerszijde.

Als een radar werkt de 6 dus met hogere energie….de 0 kan die daardoor oppikken en bepalen of dat de energie is waar iets mee gedaan kan worden, het gaat hierbij dus om keuzes. Maar dan wel op hogere energie afgestemde keuzes.

Als ik zonder disrespectvol te klinken mag stellen dat wij allemaal een 0 zijn, wij een soort ei vormen, waarin allerlei mogelijkheden wachten om ontdekt te worden. Wij een eigen afstemming op onze eigen bron, hoger zelf of hoe jij dit ook wenst te noemen hebben, is dit dus een geschikte tijd om voor je hoger doel te gaan. Jouw wens waar te maken.

De antenne heeft de figuur hier stevig in handen genomen en dat op zich is al een enorme overwinning!

Je zou bijna vergeten dat het dezelfde figuur is die net uit de Toren is gedonderd….een geluk bij een ongeluk dus. De voorgaande best wel dramatische doorbraak maakt dat deze persoon, jij…..nu de kans pakt om ervoor te gaan…… tip: toon het aan anderen, misschien gaan ze er in mee.
Zit stevig in het zadel, laat het paard wat ik nu tot symbool van jouw zuivere draagkracht maak, je daar heen brengen waar je met afstemming op je hoger zelf of je innerlijk kompas ( de antenne) je het beste bij voelt.

Wat gaat dat brengen?

Bekers X

één van de meest gelukkig ogende kaarten in de Tarot is deze X Bekers.
Een regenboog, indicatie dat er regen is geweest en nu het zonnetje weer schijnt….met gelukkige mensen daaronder, ook dansende kinderen, het is een gelukzalig plaatje en je weet: er is geen kaart 11 dus deze 10 is een bekroning op dit element, het element waar de bekers voor staan: water- emotie en gevoel.

Kijk je naar de 10 zie je het dan ook? Wederom een 0 maar nu met een 1 ervoor!

De antenne goed gebruikt bij 6 zet de wens in materie, oftewel de antenne is 1 geworden en de 0 ons potentieel is bevrijd
De 1 en de 0 gaan dus weer over ons

De 0  die net als een kind nog moest leren aftasten….en ontdekken, en afstemmen.

De 1: Het lot eindelijk in eigen hand genomen maakt de 1 compleet, zet haar neer, daar is ze dan: de 1 oftewel IK met opnieuw onbegrensde mogelijkheden.

de Ik 1 en het innerlijk kind 0….twee maal ik
in Jamaica zeggen ze: i and i

de ene i staat voor de individu, de andere i staat voor de goddelijke bron of herkomst van ieder individu.

Deze i and i als ze op elkaar afgestemd zijn, in harmonie, dan leef je jouw volwaardig potentieel, zul je nieuwe wegen vinden door je steeds weer af te stemmen op je kompas, deze twee: i and i met de keuzes uit het verleden: de Toren XVI (1+6) lieten zien in die fase van de cyclus niet meer op elkaar afgestemd te zijn, daardoor  spatten zij bij de Toren XVI uit elkaar, oftewel: de scheiding.

Maakte dat de individu op pad ging, het heft in eigen handen nam, zijn kompas ging gebruiken, eigen keuzes ging maken  Staven VI

En hier op deze laatste kaart, hebben zij na zuivere afstemming elkaar weer aangetrokken en dus gevonden, zijn ze in harmonie…… i and i compleet! Bekers X

En daardoor is groei mogelijk.

Dus: februari de maand om je je antenne bij stellen

en op weg gaan….naar éénheid en dus succes!

De beste route? Volg je hart.


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.