Door: Maria van Matronae

Een spel kaarten
78 kaarten in totaal
We schudden en trekken één kaart of meerdere en laten ons dan door het beeldverhaal inspireren of adviseren bij onze vragen. Al werkende met deze bijzondere kaarten ontdek je naast grote arcana en kleine arcana kaarten nog een speciale groep, namelijk:

de Hofhouding.

Koningen, Koninginnen, Ridders en Schildknapen komen je soms tegemoet in een Tarotlezing. Soms stellen zij een persoon voor, deze heeft dan in dit verhaal ook een bijdrage, een vrouw…man…jong volwassene of een kind met ieder een eigen natuur.
Gevoelige types, of juist heel nuchter, analytisch of pragmatisch. Ze zijn allemaal vertegenwoordigd in het spel, als ook in het dagelijks leven en zelfs in onszelf te herkennen….

Dat maakt het vaak lastig om ze goed te duiden, je moet namelijk op zoek gaan naar hun eigenschappen, kwaliteiten, valkuilen, schaduwzijdes, maar nog lastiger: IN JEZELF.

Gedraag je je bijvoorbeeld als een koele kikker in de ene situatie
zou je best wel eens een kort lontje kunnen hebben in de andere omstandigheid?

Hoe kun je nou goed leren werken met deze hofhouding?
Door eerst hun eigenschappen in jezelf te herkennen en erkennen of zoals we zeggen: omarmen.
Ken u zelve en herken het in de ander….. of ken het in een situatie: De schildknapen staan aan het begin van hun avontuur, staan nog te kijken wat te doen, hoe dat eventueel te doen, houden zich niet aan de vaste regels, zij kijken eerder met een kinderlijke onbevooroordeelde blik naar hetgeen zij in hun handen hebben….leuk…interessant…spannend…enthousiast…leergierig.

De Ridders daarentegen zijn iets avontuurlijker en reageren op hun eigen natuurlijke impuls en drang en gaan ergens mee aan de slag, mee op weg, gaan hun roeping, gevoel of wens en soms hartstochtelijke natuur volgen, ze treden er letterlijk mee naar buiten, naar de voorgrond.

De Koninginnen zitten op de troon van heerschappij en zij regeren ieder met hun eigen karaktertrekken op situaties en zij zorgen bijvoorbeeld voor hun carrière, of zorgen voor een rechtvaardig oordeel in bepaalde ontwikkelingen, vaak zijn het onafhankelijke zelfstandige vrouwen met een eigen manier van handelen in lopende zaken.

De Koningen in het spel inspireren, hebben autoriteit zijn regeerder in hart en nieren en doen wat ze te doen hebben met het bijpassende element.
De één is wilskrachtig de ander weer een gevoelsmens en zo hebben ook zij net als alle andere leden van hun hofhouding bepaalde overeenkomsten, je zou ze zo bij elkaar ook als een familie kunnen zien…iedere familie bezit ook een eigen stukje grond, en deze grond of natuur om hen heen weerspiegeld of symboliseert ook hun innerlijke wereld…
Als je met deze korte introductie nog eens naar de hofhouding kaarten zou kijken herken je misschien een situatie, persoon of jezelf in hen?

Voor deze maand- reading gebruik ik daarom ook alleen de hofhouding kaarten.

Kaart 1 laat zien wat zich kan ontwikkelen deze maand

De Ridder van Pentagrammen     
Deze laat zien dat veel werk al gedaan is, voorwerk in bepaalde belangrijke zaken met betrekking op de toekomst, het land in de verte ligt namelijk omgeploegd…
klaar om te zaaien? of heb je dat misschien al gedaan?
Dan kun je nu rustig wachten en de natuur haar gang laten gaan.
Wacht en kijk wat er opkomt. Wat je gedaan hebt is waardevol genoeg, om nog even geduld te oefenen.

 

Kaart 2 welk effect dat zal hebben:
Koningin van Staven
Zij is niet voor de poes, ik zou maar rekening met haar houden, zij is zeer direct en weet wat ze wil, hoe ze het wil en ze zorgt dat ze krijgt wat ze wil!
Ze heeft haar zaken goed op orde en zal daarom zorgzaam sterk en zou in deze reading wel eens voor het resultaat kunnen staan van al je voorwerk, maar weet: je zult er steeds voor moeten blijven zorgen, met passie, zoals ook deze vrouw doet.

 

Kaart 3 een persoonlijk advies voor deze maand:
Schildknaap van Kelken
Na al dat werken en zorgen om alles goede banen te leiden is het ook belangrijk om je te kunnen blijven verwonderen, je eigen gevoelens zullen ook aandacht wensen, sta er voor open, misschien zullen er zelfs nieuwe gevoelens de kop op steken….onderzoek deze, ook op spiritueel gebied een mooie maand om creatief om te gaan met jouw eigen aard, jouw eigen verbinding met de bron of het Goddelijke, je zou je wel weer eens kunnen verbazen hoe jij je als een vis in het water kunt voelen, als je maar dicht bij je onschuldige kinderlijke mooie natuur blijft……

Heb een mooie maand
Maria

 

 


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzicht gevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.