Door: Maria van Matronae

De zomer komt eraan, ondanks drukte op de luchthavens willen we begrijpelijk allemaal liefst weer op reis. Maar opstoppingen, files en vertraging kan hinderlijke gevolgen hebben voor ons gevoel van vrij zijn en vrij reizen.
Zo is het ook als in ons energie systeem in ons lichaam blokkades ontstaan, dan zit je even niet lekker in je vel.

Deze maandblog neem ik je mee op reis in het lichaam.

We gaan langs speciale energie punten, bekend bij velen als de chakra’s en kijken wat we kunnen doen, de komende maand om ervoor te zorgen dat alles in flow blijft, op naar een fijne zomer:

De basis chakra:
Het gebied in ons lichaam dat zorgt voor ons fysieke lijf, ons welzijn, hoe we  vaste grond onder onze voeten krijgen en/ of houden, zodat we stevig en gezond door het leven bewegen:

VI zwaarden
Zorg dat jij zelf stevig aan het roer staat, ga eventueel zelfs een andere richting op als het nodig mocht zijn om meer lucht te krijgen, of meer vrijheid te ervaren, ergens anders (even) verandering van spijs doet eten, deze verandering in eetpatroon of gedragingen komt je basis ten goede. Verandering

 

 

De sacrale chakra:

Jouw vitaliteit en ook creativiteit, hoe je de dingen in het leven zelf vormgeeft

VI bekers

Kies ervoor het aangereikte de komende maand eens te onderzoeken, neem het voorzichtig aan en kijk dan eens hoe je gevoel erbij is. Kijk ook zo nu en dan eens terug naar de fijne herinneringen die je hebt en die je met een partner of vriend deelt, haal samen dus herinneringen op, misschien zittende aan een terrasje op een mooie zomerse dag in juni? Hier krijg jij weer “goede zin” van. Het zal je inspireren.

Deel

 

De zonnevlecht:

Jouw eigenste ikkie, jouw zonnetje in je buik, je wilskracht.
Page van staven
Nog meer te onderzoeken deze maand, is dit wat je wilt? Of is het tijd om iets nieuws waar je al een tijdje naar kijkt, nu eens te gaan ondernemen? Voor wie? Voor jezelf, puur omdat het je een warm gevoel geeft en puur omdat je dit wilt doen, trek je maar niks aan van wat anderen ervan vinden en ga ervoor
Ontdek

 

 

Hart chakra:

Liefde in al haar schoonheid en al haar vormen, van eigen liefde, liefde voor het leven, alles wat jouw hart begeert.

II zwaarden

Trek je helemaal niks aan van allerlei invloeden, blijf dicht bij jezelf en kies er zo nu en dan maar voor om doof en blind te zijn voor de beslommeringen en soms ook ellende om je heen, zorg goed voor je eigenste hartje, blijf dicht bij jezelf en volg je hart zonder te veel op verstorende ruis te letten.
Bescherm

 

 

Keel chakra:

Jouw meningen, jouw emoties en jouw eigenheid, volledig jezelf van jezelf mogen zijn.

VI pentagrammen

Tijd om te delen met anderen wat je met hen wilt delen zonder te veel van jezelf weg te geven als ze meer en meer van je vragen. Spreek uit hoe jij over bepaalde zaken denkt, geef advies zodat anderen zichzelf ook leren helpen en niet meer afhankelijk zijn. Jouw voorbeeld is het voorbeeld wat ze zouden kunnen volgen. Geef dus een goed voorbeeld door eerst goed voor jezelf te zorgen.
Geef niet meer dan nodig.

Geef

 

3e oog:
Jouw intuïtie, hoe ernaar te luisteren en te handelen
koningin van staven
Je zorgt er al heel goed voor, ga zo door, dit is krachtig en duidelijk voor iedereen, met jou valt niet te spotten! Jij zit stevig op je troon en weet wat je doet als het om reageren op je intuïtie aan komt, ga zo door!

Succes

 

 

 

Kruinchakra:

Jouw verbinding met het universum, de bron, vader moeder God of hoe jij daar ook een verbinding mee hebt.

IX-bekers

Hou dat maar mooi voor jezelf, laat aan deze bron je ware zelf zien, je hoeft voor deze bron geen mooi weer te spelen als het even niet lekker gaat of je anders voor te doen, deze bron kent je en erkent je met al je plussen en ook al je minnen

Je mag zijn Zijn

 

Kom je naar de komende beurs dit weekend? Je kunt daar diverse manieren ontdekken om kleur in je leven te brengen en ook de stroom van energie in en om je heen vloeiend te houden. Je kunt er mooie inspiratie op doen en ook zijn er diverse standhouders te vinden die mooie bij je chakra’s passende edelstenen en meer verkopen, misschien tot daar!

Geniet van de maand juni

 


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.