Door: Maria van Matronae

Wat was het weer heerlijk voor mij en al mijn collega’s aanwezig te zijn op de Paranormaal alternatief beurs, om jullie te zien tijdens de september beurs in de broodfabriek.
Op een bepaald moment in de middag hoorde je het “zoemen” van alle gesprekken die gaande waren. Heerlijk!
Deze beurs zorgde ook aan mijn kraampje voor fijne gesprekken.
Natuurlijk met gebruikmaking van mijn geliefde tool: de Tarot

Al pratende met de diverse mensen, kom ik er meestal snel achter wat er in het algemeen leeft bij mensen, maar ook de ideeën die men heeft over het werken met Tarot, de overeenkomsten als ook verschillen om met deze kaarten te werken zijn net zo talrijk als het aantal bezoekers van de beurs, zo niet nog meer.

Ik vind het dan ook altijd leuk en leerzaam om te zien hoe de mens aan de andere kant van de tafel de kaarten schudt, in handen heeft, er naar kijkt, of zelfs al veel zelf weet te vertalen tijdens een consult.
Een teken dat ze er goed mee om gaan, het willen gebruiken om tot inzicht te komen.
Ook dat het werken met Tarot te leren is en dat iedereen er mee zou kunnen werken; zelfs zonder er les in te volgen, kan iedereen die er voor open staat er intuïtief of creatief iets mee.

Het maakt mij en zeker alle andere professionele Tarotisten die ik ken blij om te zien dat dit krachtige kaartspel meer en meer uit het verdomhoekje komt. En haar werkelijke waarde ingezien wordt door steeds meer mensen.

Zo aan mijn kraampje zittende, de mooie mensen die ik mocht ontmoeten en spreken, gaven mij zeer zeker en ook jullie hopelijk moed voor de komende tijd.
En daar ga ik nu iets verder op in….. maar niet zomaar:

Wat opvalt, is dat veel mensen als ze de kaarten schudden en er een kaart uitvalt dit vertalen als een belangrijk teken en dus deze kaart willen vertalen in het consult. Al vele jaren vraag ik mij af, waar dit gebruik erin geslopen is? Ooit is iemand daar mee begonnen en vele mensen hebben dit overgenomen als een wetmatigheid, dat moet dan zo…..

Ik moet altijd een beetje lachen als dit gebeurt terwijl een cliënt de kaarten schudt en mij dan met vragende ogen aankijkt… of zelfs de vraag stelt: wat betekent het dat deze kaart eruit valt? Dan zeg ik meestal: dat je niet echt behendig bent in het kaarten schudden.

Vaak is dan  het ijs gebroken voor de soms toch wel spannende kennismaking met mij of de Tarot, dat laat ik in het midden 😉
Maar nu komt het: ik wilde vandaag beginnen aan het blog, misschien niet echt gefocust begin ik de kaarten te schudden, en ja hoor: er vallen een paar op de grond.
Ik wilde ze meteen oprapen om terug te doen in het spel, maar dacht toen: nee….doe iets hiermee……
en dus is de gehele Oktober Tarot Reading ons allen toe gevallen!

VIII Gerechtigheid:

Kijk nog eens goed, waar jij zelf mee bezig bent, of mee bezig wilt gaan in de maand Oktober, want:

V Bekers:

Er spelen onverwerkte emoties mee, in de redenen waarom je het niet wilt doen misschien. emotioneel is een blokkade ontstaan door een vervelende ervaring, zo niet een erg verdrietige ervaring uit het verleden, waar je nog steeds stil bij blijft staan, zo erg misschien dat:

De Gehangene XII:

Je er al een tijdje in blijft hangen, terwijl dat eigenlijk allang niet meer nodig is… je kunt de zaken omdraaien, vooral voor jezelf zorgt dat voor verlichting: hang die “last” op de kapstok en probeer eens vanaf een ander oogpunt naar datgeen wat je wilt doen te kijken, het is helemaal niet erg om:

Bekers VI:

Er eens een keertje voorzichtig met iemand over te praten en te kijken naar de invloeden vanuit je emoties, een goed gesprek kan wonderen verrichten en:

Schilknaap van Zwaarden:

De lucht klaren waardoor je met frisse moed en heldere ideeën opnieuw:

Bekers IX:

Je zaken op een rijtje kunt zetten, en kunt beginnen met handelen, bewust geworden van dat ene feit:

Pentagrammen V:

Ik zet mijzelf niet langer in de kou en ga ervoor. Ik weet wat ik waard ben en laat deze kans niet aan mij voorbij gaan.

Er waren dus 7 kaarten uit het spel gevallen. Het getal van: ga nu verder, een keuze die je kunt maken, met inachtneming van de essentie, oftewel de optelsom van alle kaarten:
8+5+12+6+9+5= 45=4+5=9

IX  De Kluizenaar:

Nu weet ik het wel, ken ik mijzelf, heb ik inzicht en kom ik naar buiten, hou vast aan mijn maatstaf…

Leuk om eens bewust op deze manier met de Tarot om te gaan door de gevallen kaarten wel te gebruiken, dankzij jullie…. weer iets geleerd

Tot de volgende blog en beurs,


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.