Door: Maria van Matronae

Herstel
Om de kaart van deze week nog beter te kunnen begrijpen zouden we eigenlijk ook de kaart die hier numerologisch aan vooraf gaat erbij moeten pakken.

De kaart voor deze week is namelijk Zwaarden IV, deze laat een periode van herstel zien.

Zwaarden IV
Zwaarden III

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorafgaande aan dit herstel, bij kaart Zwaarden III zien we welke ellende er allemaal aan vooraf is gegaan, symbolisch afgebeeld door een groot hart dat door drie zwaarden is doorboord.

AUW! GERAAKT!

En ja….wat zijn we allemaal geraakt de afgelopen periode. Onze premier sprak over duivelse dilemma’s. De tweede kamer debatteerde over hoe de economie in het hart was getroffen.

Er moesten door ons allemaal beslissingen worden genomen die tegen ons gevoel in gingen, ons diep in ons hart raakte, zoals bij het onze ouderen niet bezoeken.
Niet naar je familie, niet naar je speeltuin, niet dit….niet dat….niet….

AUW!

Maar, kijken we nu naar de Ridder op de kaart IV Zwaarden, dan zien we deze drie zwaarden als blijvende herinnering boven hem hangen.
Of hangt het onheil nog steeds als een zwaard van Damocles* boven zijn hoofd??

* volgens oude verhalen was Damocles een persoon uit de oudheid.
Hij werkte aan het hof van de Koning en was een flinke opschepper en jaloers op de macht van de Koning, hij bleef zeuren om ook de macht en pracht en praal van een koning te mogen bezitten.
In het begin vond de Koning dit nog wel grappig, maar hij ging zich uiteindelijk meer en meer irriteren aan Damocles en heeft hem een lesje in nederigheid gegeven:
hij stond hem toe om voor één dag op de troon van de Koning te zitten met alle weelde en met alle macht, natuurlijk genoot Damocles hiervan.
Tot de Koning hem omhoog liet kijken, naar wat er boven zijn hoofd hing: een zwaard bungelde aan één enkele paardenhaar…..

De diepere betekenis van deze les is dan ook dat je ondanks je macht, rijkdom en geluk altijd op je hoede zult moeten zijn voor onheil en het noodlot, dat ontziet namelijk niemand, wie of wat je ook bent.

En dus zien we onze Ridder op Zwaarden IV in een geïsoleerde omgeving….een kerker, maar het is duidelijk dat hij niet dood is.
Hij ligt in rust. Herstelt van het gevecht dat hij hiervoor heeft gehouden, en waar hij onwaarschijnlijk ook in gewond is geraakt.
Maar nu: nu is er ruimte voor rust. Ruimte voor herstel.
Er is ook nu een  4e zwaard aanwezig: onder hem, vlakbij.
Het is geel van kleur, weer de kleur van kracht, genezing,
hij heeft het eronder, beheerst het.

De serie Zwaarden kaarten in de Tarot wijzen ons op gedachtes, ideeën, alles wat met ratio te maken heeft en vaak gaan ze over slim met ideeën zijn  of je verstand gebruiken.

én wat horen en lezen we de afgelopen tijd steeds vaker?

Alleen samen krijgen we het  Corona virus  onder controle

Met zijn handen in bid positie als een Mudra boven zijn borst, toont aan dat deze Ridder in zijn periode van herstel mediteert over al wat is geweest, al wat nu meer en meer binnen handbereik is gekomen.
Hij gebruikt zijn tijd dus erg nuttig, hij denkt na.

Hoe houden we dat wat een gevaar vormt binnen de perken? De 4 …. De kaarten van verleden week lieten dat ook duidelijk zien met de Keizer IV als krachtigste boodschap (de grenzen bewaken)
nu komt het op deze Ridder aan, om binnenkort te gaan uitvoeren, dat waar hij tijdens zijn herstel over na heeft gedacht.

We zien de verwijzing naar het naar buiten door de afbeelding van een raam……en ook nog eens een speciaal raam….een glas in lood raam:
als wij er samen voor gaan staan en we kijken met deze ridder naar buiten. Dan zullen we allemaal door een ander gekleurd stukje glas naar dat wat buiten is kijken.
We zien het zelfde , maar ieder toch anders gekleurd.

Ieder zal dus deze tijd van herstel nuttig mogen gebruiken om te kijken naar zijn/haar situatie. Slim nadenken en ideeën uitwerken.
De vrijheid lonkt namelijk, en nog even en deze ridder staat op, heel voorzichtig, en gaat in de praktijk zijn ideeën uitproberen.

Slimme lockdown
“zo slim als een vos?”
raadseltje: kun jij de vos vinden op de kaart ?

(tip:…..zie je ….naast het raam de staf….de toverstaf van onze held hangen?)

Zwaard en Staf zijn dus beiden binnen handbereik.

Succes Ridder(s)

 


Maria Elshout

 

Maria Elshout is tarot deskundige en aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging.
Zij geeft lezingen, workshops en ook geeft zij les in het zelf leren werken met de Tarot als inzichtgevend instrument.
Daarnaast organiseert zij diverse bijeenkomsten, is Priesteres van Avalon en bij haar in de praktijk en op
locatie verzorgt zij consulten, seizoensfeesten en trainingen die de Magische krachten in jou wakker maken.

Lees meer over Matronae op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.