Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers, deze week wil ik het hebben over de prachtige en veelzijdige amethist, van heel klein tot super grote geodes maar allemaal even mooi.

Iedereen kent de paarse amethist, de welbekende stukjes die op de foto links bovenaan staat maar er zijn zoveel varianten: de zeldzame en superkleine hourglass amethist puntjes. Deze geven een diep gevoel van rust en stimuleren het diepe weten vanuit het oude Egypte en de piramides. Ze zijn klein maar heel krachtig en je ziet welk doel je voor ogen hebt. Je hebt ze ook als amethist bloemen: zo fijntjes, zo zacht.. van wittig met groene glans tot zacht roze met paarse kern. En zachtgroene amethist met de naam: prasioliet, zo mooi en helder.

Mijn laatste aankopen waren de dubbeleinders van amethist die krachtige impulsen geven vanuit beide punten en de enorm krachtige , zoals ik ze noem, kosmische vlammen of bekend als elestiaal meesterkristal punten. Het zijn grote amethist lasers die echt dienen als lichtantennes. Ze staan in verbinding met de leylijnen en verbinden zich met deze en andere krachtpunten. Het is dus echt een kristal die je met volle overtuiging aanschaft want het is een kristal die echt met jou wil werken. Hij verbindt zich met moeder Aarde tot in het diepste van haar kern. Kies je dit kristal (of kiest het jou ?) , dan ontstaat er een ontroerende en diepe verbinding.

Kenmerken Amethist
Buiten de werking die ik op afstemming heb gemaakt met de kleine hourglass en grote kosmische vlam, heeft de amethist natuurlijk ook zijn bekende werking:  zuiverend, ontspannend en reinigend..

Hij is ook een onderdeel van de gouden driehoek (amethist, bergkristal en rozenkwarts) die zorgt voor rust, harmonie en een zuivere ruimte. Amethist maakt je ontspannen en zo kan je dieper komen bij afstemmen op jouw hoger zelf.. geeft innerlijke en mentale rust (heel fijn in deze tijd ook ;)) Amethist helpt je als je besluiten moet nemen omdat hij jou een heldere geest geeft en daardoor krijg je inzichten. Verdrijft woede, angst en emotionele stress. Heerlijke steen ook bij het mediteren, in een healings ruimte of in jouw woonverblijven. Geeft het gevoel dat je beschermd bent in een koepel van licht.

Hoe werk je met kristallen, hoe verbind je je ermee?
Toen ik 2 jaar geleden een kristal in handen kreeg en iemand zei: wat voel je? Tsja niks, wat moet ik voelen… Maar door mijn ontwikkeling dmv Reiki en andere healingsmethodes kwam ik toch steeds meer bij het gebruik van kristallen bij mijn sessies. Eerst zoek je in boekjes op welke steen je nodig hebt bij welke werking… Daarna spelenderwijs in een winkel de steen meenemen die jou op dat moment opvalt en dan kijken welke werking die heeft en dan steeds meer vertrouwen krijgen dat je altijd de goede kiest. Als je een steen koopt en ergens neerlegt zonder je ermee te verbinden dan is hij prachtig maar dan doet hij vele stukken minder. Je kan bijvoorbeeld iedere ochtend goedemorgen zeggen en wil je mij vandaag helpen met mijn proces. Je kan er mee gaan zitten of liggen en dan denken aan de steen (afstemmen) of visualiseren en dan kijken wat je gewaar wordt: krijg je het ergens warm, of tintelt er wat, krijg je bepaalde gedachtes of emoties, zie je dingen voor je?
Niet teveel met jouw hoofd denken maar voelen met jouw hart. Iedere emotie of waarneming die jij doet is goed.

Wat er ook beschreven staat bij het kristal of wat iemand (ook ik) vertelt: jij hebt jouw waarneming , jouw gevoel bij de steen en dat is voor jou de juiste. Vertrouw daarop! En weet je het echt niet, dan kan ik mij op jou afstemmen en krijg ik door welke steen er bij jou op dat moment hoort.

Je kan een kristal naast je bed leggen, onder je bed, in je zak doen, naast de bank leggen, in een grid leggen, soms edelsteenwater mee maken (pas hiermee wel op want sommige stenen zijn giftig)

Sommige stenen wil je heel lang bij je houden en sommige heb je maar 1 dag nodig. Speel ermee, niet te streng of serieus! Ontdek, dat is zo leuk… Ze zijn prachtig en willen heel graag met ons werken: onze kristalvrienden.. dus geniet en zeker niet met mate 🙂

Veel liefs, blijf gezond, positief en in verbinding en tot de volgende blog!
Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.