Door: Monique van The Stonewhisperer

Kristallen…. Prachtig om te zien en onze steenvrienden willen ons graag ondersteunen in ons proces hier op aarde. We bestaan allemaal uit dezelfde stofjes uit het heelal dus zijn we allemaal verbonden met elkaar. Ik ben verbonden met het stenenbewustzijn en ze voelen voor mij echt als familie. Kristallen willen graag samen met jou werken dus zomaar neerleggen zonder dat je ermee verbindt en intenties neerzet heeft qua werking niet zoveel zin buiten het feit dat ze prachtig zijn om te zien.

Spreekt een kristal jou aan en neem je hem mee, verbindt je er dan bewust mee, vraag aan de steen of hij je wilt helpen met waar je mee zit of wat je wilt. Zoek een steen uit die je roept qua energie en hoe de werking van de steen staat beschreven maakt dan eigenlijk niet uit.. Qua energie maken jullie verbinding dus dan is het goed.

De kristallen die je op deze foto’s ziet zag ik al voordat ik ze tegenkwam in het echt. Ze roepen mij omdat ze weten dat ze op dit moment de mensen kunnen ondersteunen. Het is bergkristal met zeer fijne naaldjes en zoals ze dat noemen: met een zeer hoge trilling. Het is een zeer zeldzaam en bijzonder kristal uit Pasto Bueno Peru.

Afstemming
Bergkristal heb je in allerlei soorten en maten en hebben mooie namen als Starseedcrystal, Spiritkwarts, Lemurisch kristal, Keepers of Freedom  enzovoort. Ik doe afstemmingen samen met de kristallen en hierbij de korte versie van dit kristal : Als ik mij afstem met dit kristal zie ik een enorme lichtbol zoals de zon en zie sterrenschepen die onze kant opkomen om ons te helpen in deze bijzondere tijd. Ik voel ons sterren DNA aangezet worden en iedere cel in mijn lichaam is aan het tintelen en wordt geactiveerd..ik ervaar een enorme rust en helderheid…. een zeer sterke aarding en ook sterke verbinding met kosmos… zeer sterk zuiverend tot in onze DNA cellen. Dit kristal is een geweldig kristal voor deze tijd van naar binnen keren en opruimen.. hij reinigt alles wat je loslaat op een zeer snelle, zachte en liefdevolle manier. Je bent hierdoor klaar voor de nieuwe tijd die gaat aanbreken en dit vanuit alle puurheid, helderheid en kracht tegemoet te treden.

Kenmerken bergkristal
Buiten mijn afstemming is er ook de bekende werking van bergkristal namelijk dat bergkristal een steen is met enorme geneeskracht en zuiverheid. Heel erg geschikt als je healingen of energetisch werk doet. De steen reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Bergkristal is zo neutraal en zuiver zodat de steen opgeladen kan worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra’s en brengt ze in balans. Mentaal bevordert bergkristal concentratie, helder denken, helpt om een neutrale en onpartijdige houding aan te nemen en om problemen op te lossen. De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koorts verlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree. Bergkristal is ook onderdeel van de zogenaamde gouden driehoek : bergkristal, amethist en rozenkwarts.

Als jij een andere ervaring hebt met bergkristal is dit prima: iedereen heeft zijn eigen proces, afstemmingen en waarheid dus geloof altijd in jezelf en wat JIJ bij een kristal voelt. Oefenen dit speels: ga een winkel in, loop langs een kraam en  zoek wat op gevoel uit en kijk dan pas naar de werking.. zo krijg je vertrouwen in jezelf dat je altijd de juiste steen uitzoekt voor dat moment. Twijfel je toch dan kan vast diegene die de stenen verkoopt jou helpen maar het belangrijkste is : vertrouw op je eigen gevoel!

Warme groet, blijf gezond, in zachtheid en positief. Tot de volgende keer met een nieuw kristal!
Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.