Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers,

Deze keer wil ik het hebben over wat kunnen we allemaal met onze stenenvrienden kunnen doen?

Edelstenen: kristallen en mineralen kunnen we dragen als een sieraad zoals een amulet, deze werden van oudsher al gebruikt als bescherming of talisman. Soms werden ze voorzien van bepaalde tekens zoals runenstenen. Nu gebruiken wij ze vaak als sieraad vanwege hun schoonheid en/of werking.

Je kan ze ook los bij je dragen als zaksteen en veel vrouwen dragen ze ook in hun bh.

Je kan er een elixer van maken zoals een edelsteenwater (niet van alle!) om hun werkzame energie te drinken. Zijn de stenen giftig zoals malachiet dan kan je ze ook bij een fles water leggen zodat de energie toch in het water kan komen. Dit water kan je bv ook voor je huisdieren of planten maken. Veel mensen leggen rozenkwart, bergkristal of shungite in het water.

Je kunt ze in olie leggen en daarmee jezelf of een ander masseren. Let daarbij ook weer op welke stenen je hiervoor gebruikt ivm schadelijke stoffen in sommige stenen…

Sommige kristallen kan je bij jouw voeding leggen om bv gifstoffen te verwijderen of te verminderen. Of bij medicijnen leggen om de bijwerkingen te verminderen. ( dit kan bv ook met de Antahkarana, een oeroud heling symbool ( staat op mijn website om te knippen en te plakken)

Je kan ze gebruiken bij healing van jezelf door edelstenen op je lichaam te leggen.

Bij een healing van anderen door bij hun stenen op hun lichaam te leggen of bv onder de massagetafel maar ook bij afstandshealing werken ze super.

Je kan een steen op bv je nachtkastje leggen en dan iedere morgen en/of avond deze steen te begroeten en vragen of zij of hij je wilt helpen of begeleiden.

Je kan ze, zoals ik doe, van te voren afstemmen met licht en intenties en dan een zakje kristallen meenemen op bijvoorbeeld vakantie en voelt een plek die je bezoekt niet prettig qua energie dan laat je daar zo n lichtbommetje achter J Je kan dit ook doen als je bij water bent zoals de zee en daar vol liefde een kristal achterlaten voor de waterdieren en het water zelf zodat de schadelijke stoffen aangepakt kunnen worden.

Je kunt er een krachtplek, een healing grid van maken door de kristallen neer te leggen in een bepaald patroon, naar jouw eigen gevoel…. of op de lijnen of kruispunten van een raster zoals van de flower of life of een ander raster waarbij je je aangetrokken voelt. Zo’n plek, soms aangevuld met items uit de natuur, wordt gemaakt om iets moois te manifesteren. Zet duidelijk jouw intenties neer en omschrijf dit met positieve woorden.

Je kunt ze gebruiken om er een ruimte zoals jouw huis mee te reinigen, van energie te voorzien of  als bescherming.. Vaak wordt hiervoor de gouden driehoek gebruikt (bergkristal, amethist en rozenkwarts) Ook tegen elektrosmog dus vervuiling door aardstralen en mobielmasten wordt er bv zwarte toermalijn gebruikt.

Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt bij het kristal die je uitzoekt, of die jou uitzoekt en dat je je ermee verbindt… door ermee te werken, op de bank te zitten, om te vragen om hun hulp, te dragen , liefdevol te verzorgen…..Weet je niet welk kristal je nodig hebt dan zijn er mensen zoals ik, die zich kunnen afstemmen op jou om te voelen, door te krijgen welk kristal er op dat moment voor jou het beste is en anders kan je altijd googlen maar welke juiste beschrijving er ook bij staat……..

 

JOUW gevoel is altijd de graadmeter of het de juiste steen is.

Ik wens jullie kristalheldere inzichten in deze choas van berichten, informatie en toestanden in de wereld en blijf in het licht, vertrouwen en zie de prachtige toekomst die er zeker aan komt.

 

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.