Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers, deze keer wil ik het hebben over malachiet en dan vooral de fluweel of naald malachiet.

Ik vind ze zo mooi en fascinerend deze malachiet rotsjes… De fluwelen uitstraling, de structuren, glans, kleur. Ik vind ze wonderschoon. Echt een mineraal om dichtbij met een loep te bekijken.

Afstemming
Nu een korte afstemming samen met een stuk fluweelmalachiet: als ik mij afstem dan beland ik in een luie stoel in het bos, omringd door natuurwezens die vrolijk ronddwarrelen en rondrennen.
De boodschap is: je uitspreken zonder bedenkingen , zo eerlijk en puur als een kind. Een waterval van pure woorden en zo worden bepaalde ophopingen van oude energie losgemaakt en getransformeerd. De energie kan nu beter doorstromen en zo wordt jouw energetisch lichaam gereinigd…. En borrelt er meer levenslust naar boven… wat een heerlijk gevoel. Dit is de boodschap qua werking.

De meeste mensen herkennen wel de malachiet aan zijn prachtige groene kleur en ringen die je vaak ziet in sieraden en trommelstenen Deze gesteepte malachiet is soms vergroeid met het prachtige diepblauwe azuriet. Ook zie je ze met chrysocolla en turkoois. Dan heeft het weer een andere naam : Eliatsteen en deze is o.a. te vinden in het uiterste zuiden van Israel. Maar kristallen en mineralen kunnen verschillende namen hebben, dat verschilt per land en wie ze verkoopt. In principe kan je iedere steen een eigen naam geven, maar er is altijd de “wetenschappelijke” naam die is overal hetzelfde.

Malachiet word al heel lang gebruikt om sieraden van te maken (oudste gevonden sieraad is meer dan 10.000 jaar oud) Door de eeuwen heen is malachiet oa gewijd aan de koningin der goden : Isis. Werd meestal gebruik bij fysieke “vrouwelijke” klachten tijdens oa menstruatie of zwangerschap. Maar ook als make-up of als amulet bv tegen choler

Giftig
De steen wordt gevonden in Afrika, Cuba, Chili en Mexico… mijn fluweel of naald malachiet komt uit Afrika. Malachiet krijgt de groene kleur door de hoeveelheid koper wat erin zit. Malachiet is bekend als “giftige” steen dus na gebruik wel handen wassen en niet ruw op de huid dragen.. Gepolijst kan het geen kwaad.

Werking
De werking die je overal leest is :Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen. Hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen en negatieve gedragspatronen los te laten. Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. Fysiek werkt het ontgiftend, bloeddrukverlagend en versterkt het immuunsysteem en het zelf genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast kan malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, botbreuken, epilepsie en problemen aan het hart en de bloedvaten. De steen is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.

 

Extra afstemming
Bij de afstemming op 2 juni zag ik dat er een kring verscheen om Venus heen, Venus was codes aan het uitzenden en rondom de planeet gaan zitten. Deze codes hebben te maken met de verandering van beeldvorming van vrouwelijke en mannelijke energie.. Venus werd altijd gezien als vrouwelijke planeet maar het wordt nu tijd om het mannelijke te integreren …. laat bij jezelf ( als je vrouw bent, bij man net andersom ) de mannelijke energie binnenstromen en voel de verandering, het verschil, en laat deze samenstromen en speel hiermee. De Venusring is ook een spermatoïde ring vol vruchtbare boodschappen en de belofte en gelofte van éénwoording zonder grenzen en verschillen.. ga je bijvoorbeeld in meditatie… stem je dan eens hierop af.. mooie reis …

 

Warme groet, blijf in verbinding, in zachtheid en positief.

Tot de volgende keer met een nieuw kristal,

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.