Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers,

Deze week een blog over de regenboogobsidiaan. Een zwarte steen die met licht erop zich omtovert tot een wonderbaarlijk mooi stukje moeder Aarde.  Regenboogobsidiaan is eigenlijk vulkanisch glas. Ze werden gevormd toen lavastromen zo snel afkoelden (door oa water) dat er geen kristallen gevormd konden worden.Maar worden dus over de hele wereld waar vulkaanuitbarstingen geweest zijn, gevonden. Omdat er kleine magnetische deeltjes in zitten komen de unieke blauwe, groene, paarse en bronze kleuren in deze wonderlijke stenen. Ook is er sneeuwvlokobsidiaan, mahonieobsidiaan, grijzere obsidiaan ( apachetranen),obsidiaan met grijze stukjes, gouden of zilveren glans, groene en blauwe obsidiaan. Blauwe obsidiaan is synthetisch en dus manmade. De groene is zeer zeldzaam en dus meestal ook manmade, op zeer grote schaal nagemaakt. Helaas kan je niet zien of het echt is of niet maar grootste gedeelte is dus imitatie, helaas ook als echt aangeboden door groothandelaren. Zij moeten ook vertrouwen op het verhaal van hun leverancier. Als ze goed voelen dan is het prima maar betaal er niet te veel voor. De obsidiaan werd al in de prehistorie gebruikt als werktuig als oa speerpunt of mes maar ook door de indianen en andere volkeren. Zelfs nu worden ze soms gebruikt voor chirurgische messen omdat ze zo enorm scherp zijn.

Afstemming
De afstemming die ik hierop maakte is : als ik mij samen met de regenboogobsidiaan afstem , trekt er eerst een heerlijk zuiverende, verkoelende energie door mij heen…ik zie grijze rafelige koorden oplossen en voel heel mijn lichtlichaam in balans komt…mijn derde oog gaat wagenwijd open en wordt aangetrokken door de horizon waar ik talrijke lichtwezens met vleugels zie ( in regenboogkleuren) en ze wenken mij, komen op mij af..komen zij mij ophalen , nee.. maar ze hebben mij vleugels gegeven en ik kan het zelf doen .. ik mag mij bij hun aansluiten en samen vliegen wij naar alle kruispunten waar de leylijnen bij elkaar komen en we planten daar nieuwe codes/ frequenties om de overgang van 3 naar 5 d in balans te kunnen volgen… voel je je geroepen door een regenboogobsidiaan van mij dan zal je oa deze taak energetisch gaan vervullen en wil je er fysiek bijzijn dat kan je zelf beslissen door lichamelijk op deze punten op aarde te gaan werken..

Werking
De algemene werking bekend van de regenboogobsidiaan is dat het een sterk inzichtgevende en reinigende steen is die persoonlijke ontwikkeling stimuleert  door (zelf)inzicht en het opruimen van oude stukken uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.De zwarte obsidiaan doet dit heftiger dan de regenboogobsidiaan die dit laag voor laag doet, de energie is dus zachter. De steen werkt als een spiegel en brengt al jouw facetten aan het licht.. de dingen die je al geleerd hebt, gestimuleerd en de dingen waar je tegenaan loopt.De steen vermindert angst, blokkades, trauma’s en beperkende gedrag- en denkpatronen en bevordert de doorstroming van energie Kan je in hele diepe meditatie begeleiden. Neemt negatieve energie uit de omgeving (straling, wateraders, etc.) op. Het bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten. Regelmatig een verfrissend waterbadje vindt deze steen erg lekker..

Warme groet, blijf in verbinding, in zachtheid en positief. Gun jezelf momenten om tot rust te komen en echt naar binnen te keren… er is zoveel moois gaande en die kan je oa in de stilte vinden. Probeer je balans te vinden in deze veranderende wereld.

Tot de volgende keer met een nieuw kristal,

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.