Door: Monique van The Stonewhisperer

Lieve lezers, deze keer wil ik het hebben over Septarie.

Septarie is een prachtige voedende kalmerende en aardende steen, de meest voorkomende is die uit Madagaskar maar ik heb een paar schijven uit Polen. Septarie wordt ook in Nederland gevonden. In Nederland wordt dit soort klei gevonden in Twente en in de Achterhoek. Bij Winterswijk (groeve De Vlijt) kun je septariën vlak aan de oppervlakte vinden. In België wordt dergelijke oeroude klei gevonden bij Boom, de zogenoemde Boomse klei.

Ontstaan
Septarie ontstaat als knolvormige samenklitting in kalkhoudende modder. De buitenkant is verhard terwijl het binnenste nog zacht is. Als de modder indroogt, ontstaan er krimpscheuren in zowel de knol als de omringende modder. Deze scheuren vullen zich met ander materiaal, vaak calciet of gips. Maar de septarie kan ook pyriet, siederiet, markasiet of chalcopyriet bevatten.Vaak zie je ook fossielen zoals ammonieten en belemnieten (een soort inktvis) of van planten. Soms zie je ook prachtige stukken seleniet in deze eieren van kleine stukjes tot hele staven.

Drakeneieren
Septarie is ook bekend om de drakeneieren, die je of prachtig vindt of helemaal niks.. De donkere binnenkant lijkt op fluweel en daarom wil ook iedereen even voelen!

Bij mijn korte afstemming op één van de drakeneieren werd ik meegevoerd in een oerbos en kwam daar bij een enorme lichtzuil waar allemaal draken in verbleven. Één van de draken kwam naar mij toe en legde zijn vleugels om mij heen… Ik voelde al mijn cellen resoneren en er kwam oud verdriet naar boven en tranen, tranen van verdriet, ontroering en dankbaarheid tegelijk… Ik was in een land waar allemaal vulkanen ontstonden en vuur spuwden. En tussen deze vulkanen op de lavagrond begonnen allemaal bloemen te bloeien en ze sprongen open en daar kwamen allemaal zaadjes uit zweven die diegene die dit ei kiest weer mag gaan verspreiden.. Je leest dat het een bijzonder stuk is en erg veel transformeert en aanzet.. Een ei kiest jou en is zeer krachtig dus wanneer hij erg trekt dan ben je eraan toe..

Ook zijn de kleinere bolletjes erg leuk die vaak door het midden worden gezaagd zodat je 2 gelijke tekeningen ziet op het zaagvlak en ik erg leuk vind om als sieraad te maken.

Eigenschappen
De septarie is tussen de 50 tot 100 miljoen jaar oud en in vroegere tijden werd de septarie Draken steen genoemd, het was een steen van sjamanen die een krachtige connectie met moeder aarde heeft. Deze vreugdevolle steen ondersteunt je terwijl je op ideeën broedt en helpt ze concreet te maken. Septarie bevordert geduld, tolerantie en uithoudingsvermogen. De steen leidt de genezer naar de geschiktste middelen. Op spiritueel niveau harmoniseert dit kristal emoties en ratio met de hogere geest. Septarie helpt bij spreken in het openbaar. Ideaal NLP kristal. Dit kristal verbetert de communicatie en verstandhouding van een groep en vergroot het zelf genezend vermogen van het lichaam. Septarie is goed bij gezwellen, darmen, nieren, bloed, huidziekten en hart. Septarie werd gebruikt om gehoord en begrepen te worden, ze helpen in een sneltreinvaart het lichaam te helen. Ze laten je moeilijke situaties vanuit een hoger perspectief zien, de onderliggende oorzaken waarom dingen gebeurden en de lessen die erachter liggen. Behulpzaam bij nachtmerries, negatieve energie en psychische aanvallen. Het medicijn van de draak is verandering, transformatie, wijsheid en beweging door tijd en ruimte. De drakenkracht is het vervellen en dus transformeren tot een nieuw wezen. Het staat ook voor het paranormale en de magie van het leven. De draak is ook een symbool van geluk en overvloed. Zeer krachtige sjamanensteen.

Ik wens jullie veel liefde, gezondheid en mooie connectie met onze schatten van moeder Aarde. Tot over 2 weken.

Met warme groet,

Monique Koebrugge

Lees meer over The Stonewhisperer op haar website of neem een kijkje op haar Facebook en Instagram.