Door: Desiree van de Witte Wolf

Je voorstellen of inbeelden om het met energie gedaan te krijgen: dat is visualiseren. Je kan hierbij denken aan het beter op komen voor je grenzen, of jezelf beschermen tegen de negatieve energie van anderen. In dit filmpje kan je meer leren over energetisch beter voor jezelf op leren komen? Bekijk dat hier:

Via je onderbewuste breng je een visualisatie aan. Jij visualiseert iets en je onderbewuste voert dat uit, mits hij je begrijpt. Eigenlijk moet je je onderbewuste zien als een kind van 7. Je moet er extra duidelijk tegen zijn.

Visualiseren, wat is daar de zin van?
Je kan je beschermen tegen energieën als je dit visualiseert. Je kan hierbij denken aan negatieve energieën die bewust gestuurd zijn zoals jaloezie. Maar ook kan je per ongeluk onderdrukt worden door iemand met een sterk karakter omdat jij daar gevoelig voor bent. Je kan het je eigenlijk bijna niet veroorloven om niet te visualiseren als je hooggevoelig bent. Boven wil namelijk dat je hier mee om leert te gaan: daarom ben je ook hooggevoelig. Dat hebben jullie samen, of zij voor jou, afgesproken.

Praktisch gezegd: visualiseren gebruik je het meeste om je te weren tegen het overnemen van de gevoelens en pijn van andere mensen. Voor jou kunnen deze namelijk voelen alsof het jouw eigen klachten zijn. Je kan hiervoor ook altijd een training hiervoor overwegen, zodat je leert dit te visualiseren.

Visualiseren, hoe doe je dat het beste?
Het werkt het beste als:
– een kind van 7, namelijk je onderbewuste, je begrijpt. Wees dus heel erg duidelijk;
– je visualisatie correspondeert met het probleem: visualiseer dat je beschermd bent als je last hebt van iemands jaloezie. Zorg er voor dat er geen druppeltje jaloezie meer door je visualisatie heen kan komen. Heb je geestelijk of lichamelijk veel last van de jaloezie? Dan is het belangrijk om je visualisatie neer te zetten met bijvoorbeeld een paar handgebaren en veel kracht. Het lijkt misschien gek: kracht zetten voor iets waarvan je het niet ziet: maar de pijn die de jaloezie geeft, zie je ook niet, maar doet wel pijn. Dus is het belangrijk die pijn krachtig aan te pakken;
– je geen gaten tijdens je visualiseren toe staat of je geen kwetsbare visualisatie neerzet. Heel simpel gezegd als jij iets visualiseert waar een gat in zit, zonder bodem, of iets waar de jaloezie nog steeds doorheen kan, dan zal dit ook gebeuren;
– je jouw visualisatie volhoudt: die jaloezie van je collega is er elke dag, dus train je ‘visualisatiespier‘ ook elke dag. Je bent niet meer beschermd als je het een dag mist. Je lichaam, geest en prestaties en vooral je onderbewuste zullen niet snappen waarom je stopt en je eerder gedane visualisaties laten vallen;
– je de pijn eerst toe laat om echt te voelen voordat je het wegvisualiseert.

Bonustip
Als je verder ontwikkeld bent in je visualiseren: soms kan boven of je onderbewuste beslissen dat je wat bij mag leren zoals een tijdje nog heldervoelender worden. Dan kan je gebruikelijke visualisatie opeens tekortschieten en moet je die aanpassen om weer effect te hebben. Dit merk je dan vanzelf.

 

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een wekelijks rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.