Door: Desiree van de Witte Wolf

Hooggevoeligheid is iets waar veel mensen wel eens van gehoord hebben. Ik ben van mening dat hooggevoeligheid hetzelfde is als het hebben van een hele sterke intuïtie. Als je hooggevoelig bent, ben je vaak wat gevoeliger op meerdere manieren en heb je een dunner energetisch schild zodat prikkels er makkelijker doorheen (kunnen) komen. Je kan hierbij denken aan het sneller door hebben dat iemand verdrietig is terwijl diegene dat niet laat merken, zelf verdrietig worden bij een emotionele film of simpel weg het vallen van een blaadje. In deze blog leg ik uit waarom je hooggevoelig zijn ook mag zien als een gave!

Jouw gaves in combinatie met hooggevoeligheid
Het hebben van een gave wordt vaak gezien als het hebben van een zesde zintuig. Dit zou je ook kunnen zien als het in contact staan met het ontastbare. Hierbij kan je denken aan iets zien wat een ander niet ziet, iets ruikt en dat zien als een teken, etc.

Je kan bij gaves denken aan helderhoren, helderruiken,heldervoelen, helderweten en helderzien. Al deze verschillende gaves komen zoals ik hierboven al schreef: door je (dunne) energetische schild. Dit schild kan je als het ware zien als een doorgeef luik. Alle mensen die hooggevoelig zijn hebben een dun schild. Daarom hebben alle hooggevoelige personen gaves: deze komen door je schild heen.

Verschillende dingen kunnen een dun schild veroorzaken: opvoeding, karakter, gebeurtenissen in dit leven of zelfs je vorige levens. Je kan een schild vergelijken met een muurtje wat je om je heen bouwt. Het is er wel, maar je ziet het niet. Dit is hoe je energetische schild werkt. Bij sommige mensen is dit muurtje dikker of hoger dan bij andere mensen.

De muur
Op verschillende momenten of situaties trek je je muurtje op:
– Op het moment dat er voor jou als hooggevoelig persoon geen ruimte is, trek je vaak automatisch je muurtje op. En op het moment dat er wel ruimte is, kan je je muur juist laten zakken;
– Het kan gebeuren dat je een muur optrekt of afgebroken wordt bij bepaalde gebeurtenissen in je leven. Dit betekent dat als je je muur optrekt, je minder hooggevoelig wordt en als deze afbreekt, je hooggevoeliger wordt. Dit komt omdat je muur haaks staat op je hooggevoeligheid;
– Een muur optrekken of laten zakken is menseigen! Omdat je (onbewust) handelt naar dat wat jij denkt dat er goed voor je is, mede door ervaringen die je mee hebt genomen uit je vorige levens.

Hooggevoelig zijn en geen gaves hebben, kan dat?
In principe is dit niet mogelijk. Je hebt sowieso een dun schild als je hooggevoelig bent. En als je een dun schild hebt, dan heb je gaves. Zonder een dun schild kan je geen gaves hebben. Het komt eigenlijk niet voor dat iemand die hooggevoelig is geen gaves heeft. Maar, een gave hoeft niet altijd heel duidelijk te zijn. Verdrietig worden als iemand anders verdrietig is, is heldervoelend. En ‘door mensen heen zien’ is helderzien.
Vaak is jouw gave gewoon onderdeel van jou zonder dat je dit beseft!

 

Liefs, Desiree

Lees meer over de Witte Wolf of neem een kijkje op haar website.

Witte Wolf vertelt.. is een wekelijks rubriek waar Desiree spirituele onderwerpen onder de loep neemt:
Mijn naam is Desiree en ik ben al mijn hele leven heldervoelend. Met plezier verdiep ik me in ieders unieke hooggevoeligheid, gaves, contact met jouw (vroegere) kern en het verwijderen van negatieve energieën. Tijdens deze zoektocht laat ik je graag meekijken en leg ik uit hoe je grip kunt krijgen op het ontastbare.